Ђоковић данас наставља меч са Хуркачем, ево и када

Танјуг
Ђоковић данас наставља меч са Хуркачем, ево и када

ЛОНДОН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић наставиће данас, око 16 часова, меч осмине финала Вимблдона са Пољаком Хубертом Хуркачем.

Меч је прекинут синоћ због полицијског часа послије два одиграна сета, које је добио Ђоковић у тај брејковима са 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

Ђоковић је први сет добио у тај-брејку резултатом 8:6.

Играло се гем за гем у првом сету, а побједник овог дијела меча одлучен је у тај-брејку.

Пољак је водио 6:3 и имао је три сет лопте, али је Ђоковић успио да освоји пет узастопних поена и да први сет добије резултатом 8:6.

Српски тенисер је стигао до 13. узастопно добијених тај-брејкова на гренд слем турнирима.

Ђоковић је престигао легендарног америчког тенисера Пита Сампраса, који је 1994. године имао 12 добијених тај-брејкова у низу.

Ђоковић и Хуркач су ушла сигурно у други сет, Ђоковић је прву прилику за брејк имао у четвртом гему, али је Хуркач јаким сервисима успио да освоји гем. Српски тенисер је у осмом гему при вођству од 4:3 имао четири прилике за брејк, али је Хуркач добрим сервисима стигао до изједначења, 4:4.

Играло се потом гем за гем, а побједник другог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Ђоковићу резултатом 8:6.

Организатори су потом одлучили да прекину меч, који ће бити настављен данас, као други сусрет дана на Централном терену после дуела између Казахстанке Јелене Рибакине и Беатриз Хадад Маје из Бразила.

Програм на Централном терену почиње у 14.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана