Ђоковић анализирао један од најтежих пораза у каријери

GS
Foto: Instagram

Најбољи српски тенисер, ​Новак Ђоковић је због умора накупљеног на Вимблдону одлучио не играти Натионал Банк Опен турнир који је на распореду ове седмице у Торонту.

Први од два такмичења која ће претходити четвртом и посљедњем овогодишњем Гренд слем турниру, УС Опену, започео је јуче и имаће присутност свих осталих играча из топ10, укључујући свјетског играча број један, Карлоса Алкараза.

Србин је рекао: "Увијек сам уживао у боравку у Канади, али након разговора са својим тимом, вјерујемо да је ово исправна одлука."

Ђоковић је још навео:

"Желио бих захвалити Карлу Халеу, директору турнира, на разумијевању за моју одлуку. Стварно се надам да ћу се моћи вратити у Канаду и Торонто у сљедећих неколико година и играти пред сјајним навијачима."

Ноле је започео овогодишњу сезону освојивши прва два мејџор турнира године и стигавши до финала на престижном травнатим теренима Ол Ингланд Клаба.

Циљ је очито појавити се у најбољим условима на Флашинг Медовсу и покушати напад на Гранд слам број 24.

Ђоковић се присјетио једног од најтежих пораза у каријери.

Поразе, попут оног од младог шпанског тенисера у посљедњем чину британског Слема, увијек је тешко поднијети и пребољети. Српски тенисер, не баш навикнут на овакав исход меча, у разговору за "Радио телевизију Србије" присјетио се посебно тешког тренутка у својој изванредној каријери.

Новак се ипак присјетио меча који је изгубио од Александера Зверева на Олимпијским играма у Токију 2020. Горуће разочарање које му није допустило да у витрину стави један од ријетких неосвојених трофеја, олимпијско злато.

Легендарни Србин је у интервјуу објаснио: "Олимпијска медаља, посебно златна, увијек је велика жеља."

Наставио је у истом тону:

"Гледао сам свој меч са Зверевом у Токију много пута да схватим шта је пошло по злу. Играо сам изврсно до тог тренутка, али осјећао сам се као да сам на измаку енергије, и психички и физички", објаснио је Ђоковић, а пренио "ТенисВорлд".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана