Ђоковић: Ако будем чуо да Стефан вређа Звездине играче...

ГС
Ђоковић: Ако будем чуо да Стефан вређа Звездине играче...

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић отркио је како усмјерава сина Стефана сада када је јуниор присутан на готово свакој утакмици Партизана у Евролиги.

Новак озбиљно схвата Стефанову пасију, разумије да га понекад амбијент може "повући" и зато је, као родитељ, на опрезу.

Новак, као што је познато, чест је гост на евролигашким утакмицама Звезде и Партизана, чешћи, наравно, на мечевима својих црвено-бијелих, али навија и за вјечитог ривала на свакој утакмици у Евролиги.

"Надам се да то шаље добру поруку. Неки кажу да сам свом сину дозволио да навија за Партизан, а звездаш сам. Питају како сам то као отац могао да дозволим? Нисам ја њему ништа дозволио, нити сам то урадио да бих се некоме допао, него сам свом сину дао избор да навија за клуб за који хоће, и да се с тим у вези осећа како жели. То је суштина свега", објаснио је Новак у интервјуу за Вечерње новости.

Сина Стефана учи фер, спортском навијању, поштовању противника и каже, ако тако не буде, јуниор ће брзо завршити "навијачку каријеру".

"Свом сину сам рекао да, што се мене тиче, може да иде на утакмице Партизана, и када игра са Звездом као што је то недавно био случај, па смо сви заједно породично ишли, или када игра против било кога другог тима. Може да навија за Партизан, али онога тренутка када га будем чуо да вређа Звездине играче, или да погрдно пева против највећег ривала, или неких других тимова, тог тренутка се завршава његова кампања присуства кошаркашким утакмицама! Он то зна и засад то поштује"

Новака радује што Србија, Београд, сведоче кошаркашким спектаклима у режији два клуба.

"Кошарка на клупском нивоу никад није била јача. Не памтим да су и једна и друга екипа, и Партизан и Звезда, толико јаке и да су тако добро заступљене у најјачем европском клупском такмичењу. Много волим кошарку и настојим да пратим утакмице домаћих тимова када год сам у Београду. Гледам их и када су ван куће, пратим резултате" .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана