Ђере: "Новак је показао да је највећи свих времена, ево шта је на крају пресудило"

GS
Foto: Arhiva

По гласу који је "испуштао" током разговора са медијима у микс зони, јасно се видело колико је Ласлу Ђереу тешко пао пораз од Новака Ђоковића.

Поготово што је имао вођство од 2:0 у сетовима и играо добро у у преостала три.

- Знао сам да могу да играм добро, сигурно ће ми нешто значити за будућност овај меч. Сад, да ли ће бити нека прекретница, не знам. Генерално сам играо добро у последње време. Чак и у трећем и четвртом сету нисам лоше играо, мало ми је пала енергија. Тешко је сада, дао сам све од себе. Показао је Новак да је највећи свих времена, не знам шта бих више рекао.

На питање да ли је осјећао притисак у трећем сету, Ђере је истакао:

- Нисам стављао на себе неки притисак, минимално сам у мислима лутао, али сад кад вратим филм имам осећај да сам кренуо агресивније да играм у трећем и четвртом сету, а то њему изгледа више одговара. Новак је мало променио тактику, тек на крају петог сета сам мало смањио брзину лоптице и то као да је дало више резултата од напорног ударања. Пошто сам можда мало физички пао, у трећем и четвртом сету сам покушао раније да завршим поене, а то је јако тешко - рекао је Ђере и додао:

- Некако смо обојица онако пажљиво ушли у меч, што је мени више одговарало. Генерално, динамика у трећем и четвртом сету је била потпуно другачија, Ја сам ударао, он је користио брзину мојих лоптица и некако смо ушли у темпо где је он најјачи. Требало је само мало мирније, за нијансу пасивније да играм, преноси Телеграф

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана