Ђере: Бањалука је за нас домаћи терен

Дарко Драгичевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Ласло Ђере изборио је пласман у друго коло Српска опена и сад га очекује дуел против хрватског тенисера Борне Ћорића.

Током дуела против Руса Романа Сафиулина имао је велику подршку навијача и то очекује и у наредним дуелима.

-Увијек уживам кад играм у Бањалуци. Ово је домаћи терен за мене и моје српске саиграче. Играо сам овдје на Челенџеру и увијек се лијепо осјећам - истакао је Ђере.

Српски тенисер је затим истакао шта је пресудило у мечу против руског тенисера.

-Он је боље отворио меч, брзо сам се вратио и направио рибрејк. Био сам под притиском у првом сету. Када сам га брејкнуо други пут и дошао до предности било је пуно лакше. Одмах сам га брејкнуо у првом гему другог сета и могао сам да играм опуштеније. Драго ми је да сам играо без компликација- поручио је тенисер 

Наредни ривал му је Хрват Борна Ћорић са којим се састајао три пута и то све на шљаци.

-Очекујем велику борбу и тежак меч. Он је сјајан играч сигурно да ће бити тешко. Познајемо се добро, понекад тренирамо заједно тако да нема пуно тајни. Фокусирао сам се на Сафиулина, али сигурно ћу направити анализу са тренером шта се дешавало. Кад има добар дан и сервира како трена добро онда је тешко играти као у Хамбургу. То му је велико оружје. Само треба да направим стратеију за њега и изажем и будем спреман и миран што је до мене - рекао је Ђере.

Он истиче да му генерално не одговарају услови у Бањалуци.

-Генерално услови нису најидеалнији за мене волим када је топлије и шљака сува, мада није било толико лоше данас. Централни терен је доста брз очекивао сам спорије лоптице. али су биле сасвим океј . око шестог седмог гема се истроше и буду спорије-поручио је на крају тенисер из Србије.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана