Чувени Енглез против двоструких аршина у тенису: За Ђоковића не важе та правила

ГС
Foto: Танјуг/ АП

ЛОНДОН- Бивши енглески репрезентативац Мет ле Тисије сматра да међу тенисерима немају сви исти третман, а да то илуструје поменуо је српског аса Новака Ђоковића.

Ле Тисије, легенда Саутемптона и некадашњи репрезентативац Енглеске, имао је шта да каже о ситуацији са допингом Јаника Синера.

- Ђоковић одбија да се подвргне експерименталној генетској терапији и због тога му је ускраћена прилика да игра на УС Опену, док Синер не прође два теста на дрогу и ипак му је дозвољено да игра. Какав хаос - написао је фудбалер на мрежи X.

Djokovic refuses to take an experimental gene therapy gets refused chance to play in the US open, Sinner fails 2 drugs tests and is allowed to play, what a shambles,

— Matt Le Tissier (@mattletiss7) September 8, 2024

Синер је освојио УС Опен након што му је прогледано кроз прсте када су му два теста била позитивна на недозвољену супстанцу. Једина казна за то је била одузимање бодова у Индијан Велсу, гдје је тестиран.

Синер открио како су се колеге понашале према њему

О томе са чим се носи тенисер је говорио на конференецији за медије послије финала, пише Спортал.

- Имао сам подршку најближих људи. Није било лако нимало. То је трајало мјесецима. Покушавао сам да схватим шта се десило. Било је тешко, знају то сви око мене. Успио сам да останем позитиван, да се подижем како турнир одмиче и то се исплатило- рекао је Синер.

Објаснио је и како су се играчи у свлачионици односили према њему.

- Тенисери су углавном били позитивни према мени, али је било у другачијих коментара. Не могу ништа да урадим поводом тога. Свако има право на мишљење, на то не могу да утичем- закључио је Италијан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана