Циципас жели тајни рецепт српског аса: Ђоковић има трофеј у џепу, лудачки желим да му се осветим

ГС
Foto: Агенције

Пред свој први меч на Вимблдону грчки тенисер Стефанос Циципас је као фаворита за титулу издвојио српског тенисера Новака Ђоковића.

Иако се труди када год игра против њега да игра са доста самопоуздања, како истиче, Новак увијек пронађе рјешење и зато Грк вјерује да ће српски ас то рјешење имати и на овогодишњем Вимблдону.

Новакови подвизи на Вимблдону су невјероватни, већ у првом колу оборио је нове рекорде, а то је испратио и Циципас који сматра да српски тенисер има тајни рецепт за побједе на Гренд слему.

- Некако има трофеј у џепу, то је истина. Лудо је колико желим да му се осветим и покажем да сам и ја способан да урадим нешто, али он је нашао тајни рецепт како може да освоји трофеј на сваком Слему. Успијева да на сваком турниру оде далеко против било кога да игра. Ради као сат - фасциниран је Циципас.

Грчки тенисер упоредио је Новака са Рафаелом Надалом и предност дао српском асу.

- Посматрао сам његове рутине и видио колико је професионалан у ономе што ради. Сасвим је нормално да игра на овом нивоу. Не желим да кажем ништа лоше о Надалу, али он има различите рутине које су га коштале каријере због повреда и знам зашто се такве ствари дешавају. Новак је то избјегао, исхрана му је најневјероватнија у тенису, опоравак је најнапреднији који сам видио, тако да и ја узимам неке елементе и додајем их свом тенису. Мислим да је и због тога тако јак у годинама када бисте мислили да ће вам ниво пасти, што је нормално - објаснио је Циципас.

Српски и грчки ас на Вимблдону би могли да се сретну тек у финалу, али било би то велико изненађење јер Грк није у завидној форми. На готово свим припремним турнирима на трави испадао је на старту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана