Чабрић: Тениски турнир превазишао очекивања

Срна
Чабрић: Тениски турнир превазишао очекивања

БАЊАЛУКА - Тениски турнир "Српска опен" оправдао је и превазишао очекивања, а оборени рекорди у посјети на мечевима говоре да домаћа публика воли спорт и да је уживала у квалитетном тенису протеклих седам дана, рекла је Срни министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић.

Она је рекла да је, како је и најављивано, турнир одржан у складу да свјетским стандардима, на врхунском нивоу.

"Тенисери су уживали у различитим садржајима мимо терена, што је потврда и да смо добри домаћини и да ће, како су рекли, поново посјетити Бањалуку и Републику Српску", навела је Чабрићева.

Она је додала да је то потврда да су Министарство породице, омладине и спорта, Влада и све институције које су подржале овај спортски догађај препознале квалитет, потребу и тренутак да га организују и угосте врхуске тенисере, и најбољег међу њима Новака Ђоковића, те представе Бањалуку и Српску у најбољем свјетлу.

"Спортска јавност и сами учесници оцијенили су турнир са највећим оцјенама и вјерујем да ћемо и у будућности на нашим тениским теренима гледати врхунске тенисере, јер су и организатори потврдили да ће се потрудити да овај турнир постане традицоналан. Ми ћемо свакако бити ту да пружимо подршку и омогућимо да Српска опет буде свијетла тачка на тениској свјетској мапи", нагласила је Чабрићева.

"Српска опен 2023" је АТП турнир из серије 250, који је након двије узастопне године одржавања у Београду, ове године одржан у Бањалуци.

Турнир је почео 16. априла, а финале је одиграно јуче. "Српска опен" освојио је српски тенисер Душан Лајовић. Према подацима организатора турнир је посјетило око 70.000 посјетилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана