Британски тенисер најавио крај каријере

ГС
Британски тенисер најавио крај каријере

Једна каријера је нагло направила заокрет ка завршетку. Енди Мари, петоструки финалиста Аустралијског опена, четврти пут заредом елиминисан је у првом колу.

Међутим, сам пораз није толико забрињавајућ, колико начин на који је дошло до њега. У игри бившег броја 1 није било никакве ватре, само празна прича.

– Вјероватно мој посљедњи Аустралијски опен – није једини двоструки тениски олимпијски шампион у историји крио разочарање послије пораза од Аргентинца Ечеверија 6:4, 6:2, 6:2.

– И даље вјерујем да могу да играм добар тенис, али то се не дешава.

Каже да ни њему није јасно шта је у питању:

– На тренинзима све изгледа добро, али на мечевима је другачије. Заиста ми не иде, није ми ишло ни прошле године и уопште не уживам – признаје Мари.

Не крије да размишља о пензији.

– Отприлике знам када би то требало да урадим, али све и даље зависи од тога како играм. На жалост, временски период се полако скраћује када овако играм и постижем сличне резултате.

Нада још постоји.

– Иако причам о томе и са породицом и са стручним штабом, још нисам одредио датум. Сви смо свјесни да се тај дан приближава, али још увијек је најважније како се ја осјећам. Још ћу да размислим када да се одлучим.

Маријеве муке су почеле послије најуспјешније сезоне у каријери. На Вимблдону 2016. је освојио титулу, потом одбранио златну медаљу у Рио де Жанеиру и до краја године био доминантан тенисер савладавши у борби за број 1 Новака Ђоковића у финалу завршног Мастерса. У фуриозном финишу освојио је пет титула заредом – Пекинг, Шангај, Беч, Париз и Лондон, пише Спорт клуб.

Међутим, за тај ролеркостер је платио високу цијену, јер су почели проблеми са куком. Два пута га је оперисао и никада више није био ни сјенка великог шампиона из 2016. Сада има 36 година, заузима 44. мјесто на АТП листи, а у првих 30 није био од априла 2018.

Како се Вимблдон буде приближавао, дилеме о повлачењу ће бити све јаче, поготово ако настави овако слабо да игра. Нема сумње да би Лондон био право мјесто за посљедњи меч, јер је у њему постигао највеће успјехе – двије грен слем титуле, злато на ОИ 2012, број 1 послије Мастерса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана