Британски тенисер Енди Мари нема намјеру да заврши играчку каријеру

Танјуг
Британски тенисер Енди Мари нема намјеру да заврши играчку каријеру

ЛОНДОН - Британски тенисер Енди Мари изјавио је да нема намјеру да заврши играчку каријеру иако од почетка године није остварио ниједну побједу, преноси Би-Би-Си.

Мари (36) је последњу побједу остварио у октобру на АТП турниру у Базелу против Јаника Ханфмана.

Британски тенисер је ове године на три меча доживио три пораза. Он је почетком године у првом колу АТП турнира у Бризбејну поражен од Григора Димитрова 4:6, 7:5, 6:2, а потом је елиминисан у првом колу Аустралијан опена од Томаса Мартина Ечеверија 6:4, 6:2, 6:2.

Мари је прије два дана у првом колу турнира у Монпељеу поражен од Беное Пера 2:6, 7:6 (7:5), 6:3.

"Окаљање своје заоставштине? Тренутно сам у ужасном тренутку, то признајем. Већина људи би одустала у мојој ситуацији до сада. Али ја нисам као већина и мој ум ради другачије. Нећу одустати. Наставићу да се борим и да радим на стварању игре за коју знам да сам способан", написао је Мари на друштвеној мрежи Икс (X).

Британски медији подсјећају да је Мари прије неколико недјеља у Мелбурну изјавио да постоји "дефинитивна могућност" да је играо на свом посљедњем Аустралијан опену.

Мари је у каријери освојио 46 титула, а од тога три гренд слем трофеја. Он је тренутно 49. тенисер свијета, а на првом мјесту АТП листе провео је 41. недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана