Бизарне тврдње о игри Новака Ђоковића долазе из Италије

GS
Foto: Instagram

Заиста бизарне тврдње о игри Новака Ђоковића долазе из Италије и то од новинара који је до сада имао сјајан однос са свјетским бројем један.

"Нормално је што су Римљани аплаудирали Надалу и звиждали Ђоковићу", наслов је скандалозног текста Убалда Сканагате! Један од најпознатијих италијанских тениских новинара написао је да је "Ђоковићево понашање необјашњиво" и да ће "Јаник Синер бити заправо број један на Ролан Гаросу". 

"Немогуће је да старији репортер не буде изненађен када у 24 часа види ужасна издања два легендарна шампиона какви су Рафа Надал и Ноле Ђоковић који су на Форо Италику узели 15 титула. Шпанац је узео четири, а Србин пет гемова. Ипак у ова два дебакла је нешто што морамо посебно да истакнемо", навео је Сканагата.

Искусни италијански новинар је навео да је Рафаел Надал играо против Хуберта Хуркача, играча који је у топ 10 и да није чудо да је изгубио од тако јаког ривала. Ипак, очекивао је Италијан да види више од њега. Што се тиче Новака, њега је сматрао за фаворита на турниру и поред лоших резултата ове сезоне.

"Другачије понашање ривала ме је навело на другачије закључке. Надал је био бијесан на себе јер је играо горе него што је очекивао. Дјелује да је тек сада у њега ушла сумња око наступа на Ролан Гаросу, за који је мислио да ће га играти уколико га не ометају повреде. Други су сумњали, али он не. Сада су се ствари промијениле и не бих се кладио да ће се Рафа појавити на терену за 15 дана. Из онога што сам видио плашим се да би Рафа изгубио од 50 играча из првих 100", навео је Сканагата и навео да види велики страх у Надаловој игри, као и да се јасно види колико је физички ван форме. 

Што се Новака тиче, за њега није имао изговоре..."Случај Ђоковића који је изгубио од Табила, играча који никада није побиједио некога из Топ 10 је другачији. Ноле је изашао из сезоне у којој је играо четири гренд слем финала и узео три титуле, а четврту је изгубио од Алкараза у петом сету. Година у којој је док га Јаник Синер није "шокирао" у три од четири меча је дјеловао као непобједиви ратник, ванземаљац. Па шта се десило Новаку Ђоковићу па је постао "више човјек" и побједив?", пита се Сканагата.

Нагласио је велике промјене у стручном кадру које је Ноле направио, истакао да му тенис више није толики приоритет и навео: "Није се борио, није се љутио, није био опрезан када је сервирао. Одједном је губио 4:0, а није се нимало изнервирао, није се окренуо ка тренеру Ненаду Зимоњићу да га можда увриједи као што је то радио са Иванишевићем и осталим невиним људима на клупи. Његово одбијање да продужи размјене удараца, да се бори било је евидентно. Укратко, не знам шта му се десило. Искрено не вјерујем да је епизода са "боцом воде" утицала на њега."

Додао је и да се увијек дивио Ђоковићу и Надалу, али да се слаже са публиком која је најбољег тенисера икада извиждала када је одлазио поражен са терена. Довео је у питање Новаков карактер, посвећеност, приоритете... "Увијек сам се дивио Рафи и Новаку, а како и не бих? Зато мислим да публика у Риму и ја дијелимо иста осјећања. Ако је Рафа добио хиљаде убијеђених аплауза, а Ноле је испраћен звиждуцима то је зато што смо Римљани и ја испоштовали његову жељу да се бори. Са друге стране смо се осјетили издано од стране Нолета који није урадио ништа да испоштује страст публике и жртву да дођу из цијеле Италије и плате скупе карте да би гледали меч који није вриједан њега. То нису били звиждуци због каријере, него звиждуци због карактера и понашање према публици те вечери", завршио је он, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана