Без АТП Бањалука Челенџерa ове године

Дарко Драгичевић
Без АТП Бањалука Челенџерa ове године

БАЊАЛУКА – Тениски АТП Челенџер Бањалука опен 2024 неће бити одржан ове године! До оваквог расплета долази само годину дана након прошлогодишњег тениског спектакла "Српска Опен" на којем су, између осталих, наступили Новак Ђоковић и Андреј Рубљов.

Након дугог размишљања, организатор Тениски савез Републике Српске одлучио је да направи паузу и да ову годину искористи за друге активности, потврђено је за Глас Српске.

У Тениском савезу Републике Српске истичу да није у питању гашење Челенџера, већ само једногодишња пауза. О свему је обавијештен АТП.

- Одлука о паузи није донесена олако, али због тренутне ситуације и неизвјесности у финансирању, сматрамо да је најбоља опција. У протеклом периоду имали смо значајне инвестиције, што је додатно оптеретило наш буџет и нисмо жељели додатно да ризикујемо. Међутим, већ смо у преговорима са АТП-ем за нови термин челенџера у наредној години и увјерени смо да ћемо успјети да организујемо још бољи и квалитетнији турнир. Овај период ћемо искористити за појачан рад са најмлађим тенисерима и јачање пројеката Националног тениског центра. Наш фокус ће бити на развоју и унапређењу тениских талената, што ће дугорочно донијети много користи нашем спорту - саопштили су из Тениског савеза Републике Српске. АТП Бањалука Челенџер је имао 21.издање, а прошле сезоне у граду на Врбасу је славиоп млади Хрват Дино Прижмић.

Током година на овом турниру су наступали бројни асови тениса па су у Бањалуци боравили Јанко Типсаревић, Виктор Троицки, Виктор Ханеску, Душан Лајовић, Талон Грикспор, Химено Травер, Џејми Мареј, Лука Ван Аше, Пабло Андухар, Карлос Берлок и многи други.

Турнир је требао да буде одржан од 5. до 11. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана