Бекер: Новак је икона у Србији, а најбољи је када игра за своју нацију

Б92
Foto: Агенције

БЕРЛИН- Борис Бекер, некада први тенисер свијета, очекује од Новака Ђоковића добар резултат на олимпијском турниру.

Бивши тренер Новака Ђоковића, свјестан је колико је Новак мотивисан да освоји златну медаљу на Олимпијским играма, то је нешто што му у колекцији недостаје.

"Новак је био транспарентан и отворен на почетку године. Рекао је да је Париз за њега најважнији. Када вам је остало само да освојите Олимпијске игре, природно је да желите да и то освојите. Не знам да ли разумијете важност Новака Ђоковића у Србији. Он може да буде предсједник. Права је икона у Србији. За њега је природно да наступа за Србију и представља своју земљу. Радио сам у Рију са српским играчима. Тамо је био супер звезда. Не можете да замислите каква очекивања и моћ посједује, најбоље игра када игра за своју нацију. У Париз долази након операције. То што је у Лондону дошао до финала близу је чуду. Има доста времена између Лондона и Париза зна тачно шта треба да ради. Не бих о томе бринуо. Њему је важно да буде један од фаворита у Француској", рекао је Бекер за "Новости".

Он се присјетио и Новаковог пораза у Рију 2016.

"Изгубио је тада од Хуана Мартина дел Потра, нисмо причали цијелог дана, био је сломљен. Било је то највеће разочарење у његовој каријери. Има много трофеја, али недостаје му трофеј на Олимпијским играма зато што воли Србију и посвећен је својој земљи", рекао је Бекер. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана