Бекер: Ђоковић је краљ лавова

ГС
Бекер: Ђоковић је краљ лавова

Легендарни тенисер Борис Бекер сматра Новака Ђоковића најбољим спортистом на свијету у овом тренутку.

Бекер, који је некада радио са Новаком, одушевљен је сезоном у којој је српски ас освојио три гренд слем титуле.

- За мене је он краљ лавова. Дајемо све од себе да научимо љубитеље тениса ономе што је немогуће научити: шта је овај играч освојио током 16 или 17 година своје каријере и да са 36 година може да игра свој најбољи тенис. Освојио је три гренд слем титуле, стигао до финала Вимблдона – био је близу календарског слема са 36 година. Ово је ван овог свијета - рекао је Бекер за "Еуроспорт"

Затим је додао:

"Игра два и по сата у Паризу у четвртак, три против Рунеа у петак, три против Рубљова – нормалан човјек се умори, Новак постаје све бољи и онда побиједи снажног Димитрова са 2-0 у финалу. Затим поново ради исто у Торину".

Бекер је Новака упоредио са тројицом фантастичних спортиста.

- Можда то морате посматрати уопштено. Он није само најбољи тенисер у овом тренутку, већ и најбољи спортиста. Желим да га упоредим са Лионелом Месијем, Леброном Џејмсом и Томом Брејдијем. За мене је то категорија у којој је Новак Ђоковић, јер сви ови спортисти доминирају или су доминирали својим спортом у средњим или касним тридесетим. Ђоковић ради исто. Надам се да ће тако наставити још дуго јер ништа боље не може да се догоди младим играчима него да се такмиче са најуспешнијим свих времена. То је најбоља лекција у тенису - казао је Бекер.

Подсјетимо, Борис од недавно сарађује са младим данским тенисером Холгером Рунеом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана