Бањалука опет у знаку тениса: Винолас и Пер могући учесници

Г.С.
Бањалука опет у знаку тениса: Винолас и Пер могући учесници

БАЊАЛУКА – Бањалука ће и у августу бити у знаку тениса. Традиционални АТП челенџер одржава се од 7. до 13. августа, а објављена су и прва имена могућих учесника. Ипак за коначну потврду доласка треба сачекати организатора.

Свакако да ће највећу пажњу у случају да потврде учешће привући Алберт Рамос Винолас, као и Беноа Пер, тенисери који су током каријера били на 17. и 18. мјесту АТП листе. Међу носиоцима су према тренутним најавама три играча из топ 100.

Винолас ове сезоне има одличне резултате на шљаци, тренутно је на 65. мјесту АТП ранг-листе и све чешће игра ове турнире, док Пер игра челенџере да би поправио свој ренкинг (131. мјесто тренутно). Француз је познат не само по квалитетном тенису (кад му се игра), већ и бројним свађама са судијама. Ове године је играо и на Ролан Гаросу.

Ова прелиминарна листа није коначна, могуће су промјене, али према њој први носилац би требало да буде Аргентинац Себастијан Баез. Млади тенисер обожава шљаку и на њој постиже најбоље резултате. Аргентинци су имали доста успјеха у Бањалуци. Баез је тренутно на 64. мјесту АТП листе, а ове сезоне највећи успјех му је освајање турнира у Кордоби. Након тога је имао пласман у треће коло мастерса, али у посљедње вријеме није у најбољој форми.

Међу потенцијалним учесницима су свакако и прошлогодишњи побједник Мађар Фабијан Морожан, као и финалиста Дамир Џумхур, који је ове године већ играо и то веома успјешно у Бањалуци на АТП 250 Српска опен. Посебно би Мађар могао опет да буде у центру пажње, јер је у сјајној форми, прошао је квалификације на Вимблдону, а на мастерсу у Риму је догурао до четвртог кола.

Међу носиоцима су још Кимер Копејанс, Мариано Навоне и Здењек Колар. Најављен је долазак и Дине Прижмића, младог хрватског тенисера, који је такође играо у Бањалуци на Српска опену против Ришара Гаскеа.

Домаћин ће додијелити још три специјалне позивнице за главни дио турнира, а поред тога још двије могу да добију тенисери који заврше учешће на неком од турнира раније. Такође шест мјеста ће попунити побједници квалификација.

Џумхур без главног жријеба

Најбољи босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур ипак није успио да избори главни жријеб АТП 250 турнира у Умагу. Џумхур је остао без главног дијела турнира након пораза од Филипа Мишолића. Аустријски тенисер, који је боље рангиран од Џумхура, славио је након два “тврда” сета резултатом 6:4 и 6:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана