"Аустралијен опен" повећава наградни фонд

Srna
Foto: Twitter

МЕЛБУРН - Наградни фонд "Аустралијан опена" повећан је за 13 одсто на 86,5 милиона аустралијских долара, односно 59,04 милиона америчких долара за 2024. годину, а највећи проценат повећања предвиђен је за оне који су играли у ранијим рундама и квалификацијама.

Пораст значи да се наградни фонд на Гренд слему у Мелбурн Парку више него удвостручио током посљедње деценије, али је новац сада далеко равномјерније распоређен.

"Повећали смо наградни фонд за свако коло `Аустралијан опена` са великим повећањем у квалификацијама и раним рундама у синглу и дублу", навео је директор турнира Крег Тајли у саопштењу за медије.

Он је истакао да се овим жели осигурати да Аустралија остане почетна платформа за глобалну тениску сезону и да играчи и њихови тимови имају све што им је потребно да им помогну да играју најбоље што могу.

Два шампиона у синглу ће сваки добити по 3,15 милиона аустралијских долара /2,15 милиона америчких долара/, што је више од милион долара мање него што су Новак Ђоковић и Софија Кенин добили за освајање титула на посљедњем турниру прије ковида 19.

Губитници у првом кругу ће, међутим, бити награђени чеком на 120.000 аустралијских долара /88.830 америчких/, што је 30.000 више него што би добили 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана