АТП: Радујемо се што је утврђено да Јаник Синер није крив

GS
Foto: GS

ЛОНДОН - Удружење тениских професионалаца (АТП) издало је саопштење у ком је истакнуто да се радују што је утврђено да Јаник Синер није крив за недозвољено коришћење допинга.

"Радујемо се што је утврђено да Јаник Синер није крив, а није био ни немаран око допинг теста. Такође, желимо да истакнемо и темељност овог истражног процеса, као и независну евалуацију чињеница у складу са Тениским антидопинг програмом (ТАДП), што му је омогућило да се такмичи. Ово је био изазован случај за Јаника, али и његов тим, те наглашавамо потребу да играчи и тимови буду изузетно пажљиви у коришћењу производа или третмана. Интегритет је од највеће важности у нашем спорту", стоји у саопштењу АТП.

Свјетски број један је у крви имао клостебол, што је на врху листе забрањених супстанци. Синеру је у крви ово пронађено током турнира у Индијан Велсу, гдје је стигао до полуфинала.

Чак два пута је имао резултате у крви, али ниједном није суспендован, већ је оба пута могао да настави. Синер ће на крају изгубити само бодове освојене у Индијан Велсу, као и новац зарађен на овом турниру.

Синер је ноћас освојио мастерс у Индијан Велсу победом у финалу над Американцем Френсисом Тијафом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана