Аше: Гледао сам Новака на ТВ-у, а сад играм против њега

Дарко Драгичевић
Аше: Гледао сам Новака на ТВ-у, а сад играм против њега

БАЊАЛУКА - Највеће изненађење првог дана турнира направио је Лука Ван Аше. Француз је након преокрета савладао Станисласа Вавринку 2:1 те изборио дуел против Новака Ђоковића.

Аше је убједљиво изгубио први сет, али је након тога заиграо као препорођен и дошао је до највеће побједе у каријеру, а у другом колу против Новака Ђоковића.

- Ђоковић је број један, међу најбољима у историји и сигурно је да ћу уживати у мечу. Он је сигурно фаворит, али на мени је да се спремим. Биће то велики изазов. Имам само 18 година и за мене ће ово да буде задовољство да играм са шампионом и легендом. Гледао сам и њега као мали на ТВ у а сад ћу имати прилику да играм против њега,што је остварење сна.
Млади тенисер је иначе и студент математике.

- То ми покаже да учим математику јер се онда опустим и не мислим на тенис. Студирам да бих имао чиме да се бавим након каријере али данас сигурно нећу да учим. Уморан сам - додао је Аше.

У једном моменту Аше је убједљиво губио у првом сету. Ипак показао је квалитет и снагу у наставку.

- Играо сам лоше, радио погрешне ствари, али сам у другом сету успио да дигнем своју игру. Поносан сам како сам одиграо то и након што смо добио други сет вјеровао сам да могу да дођем до побједе, рекао је Аше.

Аше је прије Бањалуке играо у Ешторилу и Монте Карлу гдје су температуре биле веће.

- Привикавање на то је прошло добро. Јесте овдје хладније али сам дошао у петак тако да сам имао времена. Сигурно је хладније, али играо сам овдје и Челенџер, а сад је овдје потпуно нови комплекс. Централни терен није ни постојао а услови за игру су идентични за све- додао је Француз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана