Андреј Недић упркос поразу памтиће наступ у Бањалуци: Челенџер је био сјајно искуство

Дарко Драгичевић
Андреј Недић упркос поразу памтиће наступ у Бањалуци: Челенџер је био сјајно искуство

БАЊАЛУКА - Млади тенисер из Републике Српске Андреј Недић оправдао је специјалну позивницу организатора Бањалука опена упркос поразу у првом колу овог АТП челенџера.

Наиме, у сјајном мечу пуном преокрета млади Добојлија је поражен од Хавијера Баранке с 1:2 а има и те­ како за чиме да жали јер је пропустио велику прилику да избори резултат каријере, те да се пласира у друго коло АТП челенџера 100.

Наиме, у другом сету је при вођству 6:5 сервирао за меч, али није издржао притисак и дуел је отишао у тај брејк који је искуснији Шпанац добио. Након тога Баранко је показао зашто је тренутно 300 позиција испред младића из Републике Српске.

- За мене је наступ на Бањалука опену био велико и огромно искуство, које ће ми бити велики мотив за наставак каријере. Први пут сам био у главном дијелу челенџера који заиста доноси квалитетнији и захтјевнији ниво тениса. Заиста имам за чиме да жалим, недостајало је мало да се пласирам у друго коло, посебно у том другом сету. Имао сам два пута брејк који нисам потврдио. Прво на 4:3, а затим и на 6:5 када сам сервирао за меч. Имао сам лијепу прилику коју нисам искористио, али ћу настојати да из овог меча извучен поуке за будућност - истакао је млади тенисер.

Ипак први наступ у овом рангу такмичења остаће свакако у сјећању. Имао је подршку домаћих навијача. Максимално се борио и ниједног момента није одустајао у жељи да забиљежи побједу.

Тако је у трећем сету успио вратити брејк упркос здравственим проблемима, али се тад у игри осјетио квалитет који има Шпанац. Баранко је већ одиграо доста мечева на челенџерима и издржао је комплетан меч у истом ритму.

- Генерално могу да будем задовољан својом игром. Показао сам да имам шта да понудим и на челенџерима, а осјетила се та разлика посебно у трећем сету, гдје је до изражаја дошло искуство и физичка спремност мог противника, који игра на овом нивоу.

Једноставно у трећем сету се осјетио пад у мојој игри, имао сам проблема са грчевима док је мој ривал Баранко показао зашто се налази готово 300 позиција испред мене. Ипак, ово је охрабрење јер сам показао да у будућности уз квалитетан рад и те­ како имам шта понудити и на оваквим мечевима - додао је Недић.

Сигурно је да ће искуство из Бањалуке бити велики подстрек за младог играча да у будућности избори наступ на АТП челенџерима.

Одмор па србија

Млади тенисер након Бањалуке отићи ће на краћи одмор, а након тога му слиједи финиш сезоне. У њему ће да наступи на четири Фјучерса који ће се играти у Србији, гдје ће покушати да задржи своју тренутну позицију на АТП листи и приведе крају успјешну сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана