Андреј Недић освојио фјучерсе у Приједору и Брчком: Осам дана као из сна

Милан Зубовић
Андреј Недић освојио фјучерсе у Приједору и Брчком: Осам дана као из сна

ДОБОЈ - Андреј Недић игра тенис каријере и славио је на фјучерсима у Приједору и Брчком. У само осам дана славио је на два турнира из серије М15 што му је донијело нових 30 бодова за АТП листу.

Требало би да заузме 695. мјесто са 36 бодова. Прије наступа у Приједору био је 1152, а пред Брчко 840 на листи. Недић истиче да није очекивао овако добар успјех који му је додатни мотив за наставак каријере.

- Биће ово сјајан пласман када се допишу бодови. Ово је врхунски резултат и поносан сам. Да ми је неко рекао прије десетак дана да ћу освојити двије титуле не бих му вјеровао. Двије титуле су велика ствар за једну сезону, а камоли у само неколико дана. Ових осам дана било је као из сна. Супер је све испало, заиста сам срећан и надам се да ћу наставити у истом ритму - истакао је Недић у разговору за “Глас Српске”.

До ова два турнира није имао запаженијих резултата ове године. Највећи успјех било је четвртфинале Опатије (М15). Када је мало ко очекивао Недић је бљеснуо у Приједору гдје је стигао до трофеја. То му је донијело позивницу за главни жријеб у Брчком.

- Побједу у првом колу остварио сам са 6:0, 6:0, што нисам очекивао након квалификација. Тај дуел ми је показао да бих могао далеко догурати. Сваки наредни меч играо сам све боље, а полуфинале и финале је било баш тешко. У Брчком је само прво коло било лакше док су остали мечеви били баш исцрпљујући. Бојао сам се да ћу остати без снаге поготово у полуфиналу. Нашао сам залихе енергије и изборио финале. Оно је било прича за себе. Након освојеног првог сета губио сам са 1:4 у другом. Ипак, нисам се предавао и извукао сам посљедњи атом снаге. Моја борба дала је резултат, везао сам пет гемова и дошао до побједе - нагласио је Недић.

На оба турнира побиједио је Стефана Поповића из Србије. У Приједору у полуфиналу (6:1, 6:0), а у финалу са 6:4, 6:4.

- Добро се познајемо, другари смо, али на терену имамо велику жељу да надиграмо један другога. Добио сам га и прошле године па имам скор 3:0 - додао је Недић. Календар за ову годину му је скоро попуњен, али до промјена лако може доћи уколико настави са сјајним играма.

- Одморио сам само један дан након славља у Брчком и већ данас (уторак) ме чека наступ у Кисељаку. Умор је присутан, али стајања нема. Чекају ме наступи у Куршумлији, Београду, можда Њемачкој, два пута у Новом Саду, Пироту, Златибору... Нигдје не браним поене па очекујем још бодова са којима бих напредовао на АТП листи - изјавио је Недић.

Без квалификација

Нови ренкинг на АТП листи донијеће му погодности на идућим турнирима.

- Када буду уписани бодови из Брчког не би требало да играм квалификације на фјучерсима док бих на појединим био и носилац у главном жријебу. О том потом, битан је рад, тренинг, жеља за напретком и ментална припрема. Надам се и вајлд карти за челенџере - рекао је Недић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана