Америчка тенисерка Џесика Пегула прва полуфиналисткиња завршног Мастерса

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

КАНКУН - Америчка тенисерка Џесика Пегула прва је полуфиналисткиња завршног Мастерса који се игра у мексичком граду Канкуну, пошто је у мечу другог кола побиједила Бjелорускињу Арину Сабаленку са 2:0 (6:4, 6:3) и тако обезбиједила прво мјесто у групи А.

Пегула је до другог тријумфа у Канкуну дошла за само сат и по игре. Савладала је прву играчицу са WТА листе много лакше него што се очекивало.

Американка је у првом сету имала два брејка предности и повела 5:2. Сабаленка је вратила један брејк, али није успјела да се врати у сет.

У другом сету Пегула наставља са одличном игром и стиже до вођства 4:0. Код вођства Американке 5:2, Белорускиња је спасила двије меч лопте и вратила један брејк. У наредном гему Пегула није искористила четири меч лопте, али јесте укупно седму за побједу и пласман међу четири најбоље.

У другом мечу другог кола групе А казахстанска тенисерка Елена Рибакина побиједила је Гркињу Марију Сакари са 2:1 (6:0, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2)) послије два сата и 26 минута и тако елиминисала Гркињу из даље борбе за полуфинале.

У посљедњем колу Пегула ће играти против Сакари у мечу без такмичарског значаја, док ће Сабаленка и Рибакина међусобно одлучивати ко ће са другог мјеста из групе А у полуфинале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана