Алкараз: То није нормално

GS
Foto: AP

Карлос Алкараз је посљедњи у низу играча који има замјерке на лоптице којима се игра.

Шпанац је у понедељак поражен на дебију на АТП Финалу у Торину од Александера Зверева, а после меча имао је шта и д акаже на рачун АТП.

Млади тенисер је одлуку да се скоро сваке недјеље игра другачијим лоптицама назвао "невјероватном".

Он је позвао да челници АТП нешто ураде по том питању јер тврди да честе промене лоптица изазивају повреде код тенисера.

"Мислим да би нешто требало да ураде по том питању, јер је невјероватно да ако играмо три или четири турнира у низу, такмичимо се на сваком са различитим лоптицама. То је лудо, морали би нешто да ураде", каже Алкарас.

Новак Ђоковић, Стан Вавринка, Данил Медведев и Тејлор Фриц су неки од играча који су у посљедњих неколико мјесеци потегли питање лоптица и довели их у везу са све чешћим повредама играча.

Алкараз каже да има конкретну идеју како то може да се ријеши.

"Сваки дио сезоне могао би да се игра истим лоптицама. На пример, у Аустралији и на тамошњим турнирима са истим лоптицама, у Јужној Америци истим лоптицама, онда на америчком дијелу турнеје са истим. Свака промјена би требала да се држи истих лоптица, а не да се мијењају на сваком турниру", рекао је Алкарас.

То би конкретно значило да се рецимо серија турнира на шљаци у Европи током прољећа и љета игра истим лоптицама.

"Ако сам добро чуо играмо са 20 или 21 различитом врстом лоптица током године. То је лудост. Има много играча који су се повређивали због тога", закључио је Алкараз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана