Алкараз предао меч у Риу, шта то значи за Ђоковића

ГС
Алкараз предао меч у Риу, шта то значи за Ђоковића

Велики пех десио се за шпанског тенисера Карлоса Алкараза на АТП турниру у Рију, пошто је свој меч предао послије само два гема.

Наиме, пошто је успио да прије свега направи брејк у првом гему, одмах је тај брејк враћен, када је на опште изненађење свих подигао руку, извинио се противнику и пришао да се поздрави.

Испоставило се да је ријеч о изврнутом зглобу, повреди коју је зарадио већ при првим поенима меча и када је осјетио да није спреман да одигра цијели меч, донио је одлуку да је боље да преда.

Његов ривал на овом мечу,  Тијаго Монтеиро ће у наредном колу турнира играти против Бразилца Малигени Алвеса већ сутра.

Алкараз је претходне године двије године успио да достигне финале овог турнира, који на АТП листи доноси 500 бодова. Претпрошле године је успио да освоји, међутим прошле је Нори био бољи и понио ту титулу, подсјећа Телеграф.

Свакако ово рано испадање значи одузимање бодова, што би могло бити значајно за најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића у борби за останак на првом мјесту АТП листе.

За друго мјесто на турнирима нивоа 500 се добија 300 АТП бодова, тако да ће се послије овог пеха тај број бодова одузети младом Шпанцу.

На актуелној листи Србин има 750 бодова више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана