Алкараз: Могу да побиједим Надала, али он има 1.000 живота

GS
Foto: Sputnik

Шпански тенисер Карлоз Алкарас би волио да одмјери снаге са Рафаелом Надалом на Ролан Гаросу.

Момак из Мурсије је протекле седмице освојио Барселону, ове и наредне игра у Мадриду, што ће му уз Рим бити главна припрема за париски Гренд слем.

"Увијек сам говорио да волим да играм против најбољих, а Надал је један од најбољих у историји, нема сумње. Његов турнир је Ролан Гарос, има много титула, али ово је препуно симболике. Волио бих да играм са њим на Ролан Гаросу и видим да шта ће се десити. Мислим да бих могао да га побиједим, али Рафа тамо има хиљаду живота", рекао је Алкараз.

Открио је шта га код старијег, славног земљака највише инспирише.

"Инспирише ме храброст и побједнички ген који има у себи. Тај бес који има на терену, да учини све да побиједи, да никада не одустане. За све проблеме увијек нађе рјешење и никад не тражи изговоре. Преживио је многе мечеве у којима је био отписан и успијевао је да преокрене. А то није нимало лако, остати психички јак. То је нешто што бих желео да узмем од Рафе – способност прилагођавања ситуацији".

Алкараз истиче да је Надал увијек фаворит на Ролан Гаросу, у каквом год стању био, преноси б92. 

"Очигледно. Играч који је освојио турнир 14 пута је увијек фаворит."

Карлос каже да је практично немогуће освојити један турнир 14 пута.

"Хтио сам да кажем не, али поставио са себи границу. Рећи ћу да је скоро немогуће освојити било који турнир 14 пута, чак и ако је из серије 250. Али хајде да покушамо, у животу морате да постављате себи изазове, надам се да ћу у овоме да личим на Рафу".

Прекретница за Алкараса је био прошлогодишњи Индијан Велс, гдје је стигао до полуфинала.

"Схватио сам да могу да се мјерим са најбољима, да могу да освојим мастерс и да могу да побиједим сваког играча. Касније сам то доказао у Мајамију, а затим овдје у Мадриду. Истина је да је прекретница била у Индијан Велсу", закључио је Алкараз.

Алкараз Мастерс у Мадриду стартује од Емила Русуворија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана