Алкараз: Главни циљ ми је да сачувам прво мjесто на АТП листи

Танјуг
Алкараз: Главни циљ ми је да сачувам прво мjесто на АТП листи

СИНСИНАТИ- Најбољи тенисер свијета Шпанац Карлос Алкараз изјавио је данас да му је главни циљ да сачува прво мјесто на АТП листи.

Алкараз заузима прво мјесто на АТП листи са 600 бодова више у односу на другопласираног Србина Новака Ђоковића.

Шпанац је прошле године елиминисан у четвртфиналу Синсинатија од Камерона Норија. Ђоковић прошле године није играо на мастерсу у Синсинатију, а српски тенисер би за недјељу дана могао да се врати на прво мјесто АТП листе.

"Волим такве битке. Свиђа ми се што знам да могу да изгубим, али могу и да се опоравим у исто вријеме. Наравно да уживам у борби против једне од легенди спорта, против Новака", рекао је Алкараз, преноси званични сајт АТП-а.

Он је истакао да му је главни циљ да остане на првом мјесту АТП листе.

"Морате да постављате циљеве током сезоне, на сваком турниру. Главни циљ је да останем на врху и да, ако изгубим, покушам што пре да се опоравим. То је нешто што ми је помогло да пружим најбоље игре на великим турнирима", додао је шпански тенисер.

Алкараз је прошле недјеље елиминисан у четвртфиналу мастерса у Торонту од Американца Томија Пола.

"Није то била добра недјеља за мене, али има доста ствари које бих могао да поправим на турниру у Синсинатију. Ако се вратим годину уназад, изгубио сам у првом колу Монтреала, а затим у четвртфиналу Синсинатија. Потом сам освојио Ју-Ес опен. Морам да превазиђем то што се десило у Торонту. Морам да покушам да одиграм боље и да исправим све што што је било у Торонту", истакао је Алкараз.

Шпанац је слободан у првом колу Синсинатија, а у другом колу ће играти са побједником меча између Американца Џонија Изнера и Аустралијанца Џордана Томпсона.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана