Алкарас снимао Ђоковића на тренингу: Немам приватности

ГС
Алкарас снимао Ђоковића на тренингу: Немам приватности

Новак Ђоковић, баш као и остали играчи на Вимблдону, за мечеве се припрема у "Аоранги" комплексу. Шпанац Карлос Алкарас, први рекет свијета, стигао је са својом екипом, а занимљиво, његов отац је помно пратио дешавања на Новаковом тренингу, у једном моменту снимајући све што се дешава.

Навијачима је улаз забрањен, новинарима ограничен, а на теренима се често нађу велики ривали, једни до других.

"То је ситуација таква, околности су такве да на тренинзима немамо приватност, иако понекад бих волео да имам више приватности. Онда то даје више могућности да испробам неке ствари, да комуницирам јасније са својим тимом. Чињеница јесте да ниси потпуности опуштен на тренингу. Знаш да су ту твоји ривали, знаш да сви гледају преко рамена шта се догађа, на чему радиш. Сваки ударац се мери, процењује и оцењује.

То кроз неку анализу сутра утиче на евентуални сусрет са Алкарасом или било ким. Концентрација је потребна. За мене је тренинг као меч. Тај интензитет уносим и на тренинг. Понекад атмосфера је лежернија ако се боље осећам, напетија ако се лоше осећам. Суштина је та да својим ривалима не желиш да одајеш утисак да ти је слабо, да си нервозан, да не иде. Чињеница јесте да смо сви веома усредсређени", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће у уторак око 16.00 часова играти против Андреја Рубљова у четвртфиналу Вимблдона, преносе "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана