Алкарас се дигао из пепела и избацио Синера за финале Ролан Гароса

Б92
Foto: Танјуг/АП

Шпански тенисер Карлос Алкарас први је финалиста овогодишњег Ролан Гароса!

Он је након пет сетова побиједио ускоро првог тенисера свијета, Италијана Јаника Синера, резулататом 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Италијан је одлично ушао у меч и фуриозно завршио први сет. Са два брејка, а без изгубљеног поена на свој сервис је повео са 4:0. Ипак, у наставку је Алкарас освојио гем на свој сервис, а потом направио брејк.

Није успио да га потврди, већ је Италијан и трећи пут одузео сервис шпанском тенисеру и повео са 5:2. Сигуран је био на свој сервис и лако је освојио први сет – 1:0.

Синер је одлично започео и други сет. Направио је брејк на самом старту, а потом га и потврдио.

Ипак, Алкарас са пет узастопних гемова преузима вођство и иницијативу (5:2). Успио је Синер на кратко да прекине низ Шпанца, који је потом сервирао за изједначење у сетовима.

Успјешан је био на свој сервис и дошао је до изједначења 1:1. Поред тога, психолошка предност је прешла на његову страну.

Трећи сет је био доста занимљив. Успио је Алкарас да направи брејк у трећем гему, али не и да га потврди. Одмах је узвратио Синер (2:2).

У петом гему је Алкарас имао четири пута брејк лопту, али ниједном није успио да искористи. Синер је то преживио, а потом направио брејк (4:2).

Потврдио је брејк и био је пред вођством у трећем сету. Ипак, Алкарас је продужио своју шансу да се врати у трећи сет само на кратко (5:3).

Сигуран је био Синер на свој сервис и поново је дошао до вођства у сетовима – 2:1.

Четврти сет је био изједначен од почетка. Ни један ни други нису успијевали да дођу до брејка и направе значајнију предност.

Гем за гем су освајали и Алкарас и Синер, све до тренутка када је Шпанац освојио девети гем (5:4).

Услиједио је прави шок за Италијана. Успио је Алкарас да дође до брејк лопте и искористи је за изједначење у сетовима – 2:2.

Алкарас је наставио са добором игром и четвртог сета и у одлучујућем. Дошао је до три узастопна гема. Направио и потврдио брејк (3:0). У наставку је Синер успио на кратко да прекине доминацију Шпанца.

Ипак, држао је брејк предности Алкарас до самог краја. Имао је 5:3 и у једном дужем гему дошао до тријумфа на свој сервис – 3:2.

То је његово прво финале на Ролан Гаросу!

Шпанац ће у финалу одмјерити снаге са бољим из дуела Норвежанина Каспера Руда и њемачког тенисера Александера Зверева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана