Алкарас најавио пад Ђоковића, али и поручио да га неће "срушити" он

GS
Foto: Instagram

Шпански тенисер Карлос Алкарас сматра да ће Јаник Синер 2024. године освојити Гренд слем, а вјероватно и постати први рекет свијета.

Алкарас је у сриједу савладао Андреја Рубљова у Торину и тако задржао шансу да се нађе у полуфиналу.

Карлитос је прије овог сусрета везао три пораза – од Димитрова у Шангају, Сафијулина у Паризу, те Зверева у Торину, преноси Б92.

"Искрено, не сjећам се. Видио сам да је то било 2021, али не могу да се сјетим мечева. Давно је било када сам изгубио три заредом. Трудим се да не размишљам о томе. Послије првог меча сам само пробао добро да истренирам и уђем у овај меч са мало више самопоуздања него што је то био случај у првом мечу. Три пораза у низу, нисам размишљао о томе", рекао је Алкарас на конференцији за медије.

Алкарас је био задовољан својом игром против Рубљова, којег је побиједио са 7:5, 6:2.

"Заиста сам задовољан побједом. Побиједити Рубљова, сјајног играча, даје вам доста самопоуздања. Очигледно је посебније мало побиједити послије пораза у првом мечу. Било је стварно тешко. Могли сте да видите да сам се мучио са игром посљедњих неколико мјесеци, неколико турнира. Играње овог меча на оваквом нивоу ми заиста помаже да уђем боље у трећи. Срећан сам што сам показао овакав ниво и дао себи шансу на турниру".

Наредни меч је против Данила Медведева у петак, одлучујући за пласман у полуфинале.

"Послије ове побједе дошло је до промјене у мојој глави. Припремићу се као за овај меч. Покушаћу да побиједим Медведева. Посљедњи пут ме је побиједио, играјући на високом нивоу. Покушаћу да будем бољи у односу на тај меч на УС опену. Видјећу шта је било позитивно и негативно и трудићу се да то урадим најбоље што могу у петак. Тренутно не размишљам о одмору. Размишљам да дам све од себе и покушам да се пласирам у полуфинале овог невјероватног турнира".

Карлос је у уторак увече пратио сусрет Јаника Синера и Новака Ђоковића, који је припао домаћем миљенику.

"Гледао сам, као велики обожавалац тениса. То је био један од најбољих мечева у години. Висок квалитет тениса. Невјероватан меч. Заиста неизвјестан. Мислим да су сви уживали у том мечу. Било је доста нервозе. Заиста сам уживао. Искрено, било би заиста тешко играти против Јаника у Италији. Навијачи ће бити уз њега. Али ко зна. Волио бих ту битку против њега. Сваки наш меч је невјероватан, па да видимо".

Момак из Мурсије вјерује да су пред Синером велике ствари у наредној сезони, преноси Б92.

"Апсолутно, не сумњам у то. Он је један од оних момака који могу да освоје Гренд слем. Мислим да ће до броја један у 2024. или ће бар имати шансу да то учини.То је моје предвиђање", истакао је Алкарас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана