Алкарас: И даље мислим о Новакових 24

GS
Foto: Marca

Шпански тенисер Карлос Алкарас сматра да су Новак Ђоковић и Јаник Синер тренутно у најбољој форми, али често размишља и о Александеру Звереву.

Други рекет свијета се спрема за повратак на терену у Буенос Ајресу где брани титулу, што би му била прва послије више од пола годне и успјеха на Вимблдону. 

Пред почетак турнира у аргентинској престоници, Алкарас је одвојио вријеме да одговара на питања новинара које је занимало како се осјећа.

"Била је то сјајна година од како сам последњи пут играо овде. Много ствари се десило. Мој ниво тениса је добар, осећам се самопоуздано. Играо сам добар тенис у Аустралији, осећам се добро физички", одговорио је Алкарас којем је постављено подпитање да ли сматра да су му Ђоковић и Синер најозбиљнији ривали:

"Да, мислим да су Ђоковић и Синер ривали које треба победити у овом тренутку. Нема сумње код мене, као и код свих осталих. Зверев је такође бољи од мене у међусобним дуелима, он је противник који ми је често у мислима. Али, верујем да су Ђоковић и Синер на врху тренутно. И даље мислим о Нолетових 24 (слема) – волим да сам амбициозан, да сањам велике снове, а видећемо докле ћу догурати: да ли до пет, можда останем на два, али неминовно мислим о томе".

Алкарас и Зверев су се састајали осам пута, а Нијемац је пет пута славио. Посљедњи окршај су имали у четвртфиналу у Мелбурну, када је Зверев уписао прву победу у каријери на Гренд слемовима против играча из Топ 5. 

Алкарас је одговорио и на питање шта би изабрао између освајања Ролан Гароса и злата на Олимпијским играма. 

"Рекао бих Олимпијске игре. За мене је то сан, да донесем медаљу својој земљи. Ове године, ако ми дате да бирам, узимам олимпијско злато. Нећу да вас лажем, желим оба (смех)", рекао је Алкарас који у првом колу игра против бољег из дуела Хуана Пабла Вариљаса и Камила Уга Карабељија. 

Турнир у Буенос Ајресу је на програму од 12. до 18. фебруара. Наградни фонд је 642 хиљаде долара, преноси б92.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана