Дјевојка из Братунца има највећи изазов у каријери: Ћирковићева сања медаљу

Г.С.
Дјевојка из Братунца има највећи изазов у каријери: Ћирковићева сања медаљу

БЕОГРАД - Женска боксерска репрезентација Србије отпутовала је у Индију, гдје ће од 15. до 26. марта учествовати на Свјетском првенству.

Србију ће на шампионату представљати седам боксерки, а највећи адути за освајање медаље су јуниорска шампионка свијета Сара Ћирковић и Јелена Јанићијевић, бронзана са прошлогодишњег првенства Европе, прва Српкиња са медаљом на великим такмичењима. Боје Србије браниће и Јелена Зекић, Наталија Шадрина, Николина Гајић, Милена Матовић и Снежана Шиљковић.

Братунчанка Ћирковић, иначе чланица БК Обилић из Зворника, једва чека наступ.

- Од ове године сам сениорка, почела сам са најјачим турниром Странџат у Бугарској, гдје сам освојила бронзану медаљу. Изгубила сам од представнице Француске, подијељеном одлуком судија, али мислим да сам могла више и надам се да ћу то показати на Свјетском првенству. Спремна сам и надам се борби за медаљу - рекла је Сара Ћирковић.

Њен тренер Мирко Ждрало истиче да се преласком на сениорски ниво амбиције не мијењају.

- Ми увијек идемо са највећим циљевима, никоме нећемо препуштати улогу фаворита. Конкуренција је јака, враћају се и Рускиње, које су на турниру у Мароку показале да су у сјајној форми, али вјерујемо да Сара може до медаље, надамо се и златне - рекао је Ждрало и додао да је дио тима већ у Индији у тренинг кампу, а остале дјевојке се прикључују како би се што боље аклиматизовале и искористиле прилику за спаринг мечеве.

Бронзана са Европског шампионата Јелена Јанићијевић због пословних обавеза, како би добила слободне дана за одлазак на шампионат свијета, није била на посљедњем тренингу пред пут, али њен тренер Стефан Хуберт рекао је да је у врхунској форми и једва чека турнир у Њу Делхију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана