Звезда на погон Берона и Брауна до велике побједе у Русији

B92
Звезда на погон Берона и Брауна до велике побједе у Русији

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на гостовању Зенит са 65:58, у мечу 16. кола Евролиге.

Шампион Србије је до важног, седмог тријумфа у елитном такмичењу стигао захваљујући Билију Берону и Лоренцу Брауну.

Берон је практично шутирао без грешке, постигао 26 поена (4/4 за два, 5/6 за три, 3/4 слободна бацања) и три скока, док је Браун меч завршио са 18 поена, девет скокова и шест асистенција.

Поене за црвено-бијеле постигли су још само четворица играча – Џејмс Гист седам, Владимир Штимац шест, Бранко Лазић пет и Филип Човић три поена.

Код поражене екипе најбољи је био Џастин Холинс са 14 поена, Вил Томас је додао 11, а Антон Понкрашов осам поена.

Изабраници Драгана Шакоте су одлично отворили меч, прије свега захваљујући Билију Берону, који је мучио своје чуваре, што продорима, што тројкама, послије сјајних дриблинга, у његовом стилу.

У тим тренуцима поентерски се у меч укључио и Лоренцо Браун, па су црвено-бијели рано вођство сигурно чували до краја првог квартала.

А онда је услиједио пад. Велику серију Зенита од 13:0 предводили су Ајон и Понкрашов, а гости су прве поене у другој четвртини постигли тек након четири минута, када је Штимац коначно прекинуо доминацију домаћих.

Поново се играло у серијама, Зенит, додуше, није имао ниједном двоцифрену предност, а Берон и Браун са новим "измишљеним" поенима спустили су разлику на само -3, па су шампиони Србије могли да буду задовољни епилогом првог полувремена.

За разлику од поентерски солидног првог полувремена на обије стране, за други дио игре се то не би могло рећи.

Много су се мучили у нападу и једни и други, али су црвено-бијели противнику допустили само седам поена у трећем кварталу, што је вјероватно и преломило меч.

Са тврдом игром наставило се и у посљедњој четвртини, а црвено-бијели су на прве поене чекали, баш као и у 2/4, више од четири минута.

У тим тренуцима ни напад Зенита није био нарочито потентан, па је Звезда на крилима Лоренца Брауна и Билија Берона успјела да сачува предност и оствари велику побједу у Казању.

У наредном колу, 2. јануара, Звезда дочекује Бајерн, док ће Зенит гостовати Арманију.

Црвено-бијеле прије тога очекује веома важан меч у АБА лиги, против подгоричке Будућности у понедјељак од 18.00.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана