Милош Вазура задовољан играма Нигеријца, за којег поручује да остаје у Партизану: А говорили су да је Садик “дрво”

Agencije
Милош Вазура задовољан играма Нигеријца, за којег поручује да остаје у Партизану: А говорили су да је Садик “дрво”

БЕОГРАД - Генерални директор Партизана Милош Вазура задовољан је урађеним у календарској години, нарочито у претходној полусезони, без обзира на то што је за длаку измакло европско прољеће и што Црвена звезда има 11 бодова више у првенственој трци.

Руку на срце, игра “црно-бијелих” под командом Саве Милошевића много је боља него што показују резултати. Млади стручњак успио је да афирмише неколико играча и у живот врати отписане, што је значајно олакшало пословање клуба. Страхиња Павловић продат је Монаку за десет милиона евра, с тим што ће више детаља из уговора бити познато у првим данима нове године. Оно што је важно, млади дефанзивац ће тек на љето постати становник Кнежевине, тако да има довољно времена за проналазак његове замјене. Пун погодак је ангажовање Умара Садика, који се наметнуо головима, па су почеле приче о његовом одласку. Нигеријац има уговор са Ромом, а Партизан право да га откупи на љето за 1,6 милиона евра.

 

- Кренули смо од тога да је Садик “дрво”, а сад смо дошли до питања где Садик иде. Има неких новинских написа да је Садик отишао, али ја сам већ одавно дао изјаву да он не може да иде, да се само Партизан пита - рекао је Вазура.

Звезда је побјегла великих 11 бодова на крају првог дијела сезоне, али то не значи да Партизан нема највише амбиције током прољећа. У другом дијелу сезоне играће се више дербија него јесенас, што је уједно и прилика да Партизан евентуално смањи заостатак и шампионску трку учини занимљивијом. А да би се то догодило, неопходна су и нова појачања. Вазура их најављује до почетка припрема, а оне су заказане за 10. јануар.

- Имамо два дербија, имамо и Куп, очекујемо да се сретнемо и тамо. Идемо да одбранимо трофеј Купа Србије, али идемо корак по корак. Битно је да се екипа добро спреми, да се појача на неким позицијама где немамо довољно играча, на томе радимо и имаћемо већ неке нове играче до почетка припрема. Правићемо филозофију да помешамо играче из наше школе са странцима и нашим искусним играчима - истакао је Вазура.

Посебно је похвалио једног првотимца.

- Саша Здјелар стварно игра феноменално и јако смо задовољни његовим начином рада, односом према тренингу и то се и види. Задовољни смо свима, надам се да су и они задовољни - додао је Вазура.

 

Одлази Шћекић

Екипу ће сигурно напустити неколико играча, а серију одлазака могао би да отвори Александар Шћекић. Поуздани фудбалер средине терена скренуо је пажњу неколико клубова из иностранства, а један од заинтересованих је Генчлербирлиги, у којем је Црногорац већ боравио. У трци је и друголигаш Болуспор, који има амбицију да се пласира у Суперлигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана