Дојучерашњи селектор У21 репрезентације прешао на “Кошево”: Мариновић сјео на клупу Сарајева

Синиша Котараш
Дојучерашњи селектор У21 репрезентације прешао на “Кошево”: Мариновић сјео на клупу Сарајева

САРАЈЕВО - Дојучерашњи селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић наредне двије и по године сједиће на клупи Сарајева, актуелног шампиона и јесењег првака Премијер лиге.

Преговори између Мариновића и челника премијерлигаша са “Кошева” трајали су дуго, али су на крају завршени на обострано задовољство, потписивањем уговора о сарадњи. На тај начин ће Мариновић на клупи замијенити легенду Сарајева Хусрефа Мусемића који је, и поред освојене дупле круне и титуле јесењег шампиона, добио отказ након домаћег пораза од Жељезничара (1:3) коло прије краја првог дијела сезоне.

- Задовољан сам што се све напокон завршило и што сам дошао у велики и трофејни клуб. Свјестан сам шта се од мене очекује, знам да ће бити тешко, али се не бојим изазова. Истина, све ово је трајало дуго, али смо на крају, што је најважније, нашли заједнички језик и постигли договор - поручио је Мариновић након потписивања уговора са Сарајевом.

Руководство “бордо тима” већ дуго је жељело да на своју клупу доведе Мариновића. Први пут је то било у љето 2017. године, али до договора није дошло јер је тада именован за селектора У21 селекције БиХ. Оно што нису успјели тада, јесу сада, и остаје само још да се види колико ће та сарадња бити успјешна. Имао је Мариновић и понуду да ради као помоћник новог селектора А репрезентације БиХ Душана Бајевића, али се на крају ипак опредијелио за “Кошево”.

- Што се мене тиче, мислим да све ово иде неким својим природним путем. Радио сам у великим клубовима попут Борца и Зрињског, био на клупи У21 репрезентације и сада сам у Сарајеву. Заиста ми је жао што сам напустио младу репрезентацију, имао сам дивну сарадњу са свима, али сам свјестан како два посла у исто вријеме не могу да се подједнако квалитетно обављају. Била је и та понуда из стручног штаба А селекције, али бих, да сам је прихватио, опет морао да напустим посао у младој репрезентацији - рекао је Мариновић.

Што се тиче обавеза у новом клубу, истакао је како га очекује велики посао, али да је оптимиста.

- Вјерујем да ћемо сачувати прво мјесто и на тај начин титулу шампиона оставити на “Кошеву” бар још једну годину. Знам да неће бити нимало лако. За врат нам дишу Жељезничар и Борац, а ту је и силно појачани Зрињски - додао је Мариновић. 

 

Каријера

Некадашњи првотимац Козаре, бањалучког Борца, Црвене звезде, белгијског Жерминал Бершот Антверпена и Лакташа играчку каријеру је завршио у матичној Козари, а у том клубу је започео тренерску. Из Градишке се преселио на Градски стадион у Бањалуци, одакле је отишао у Мостар, гдје је на клупи Зрињског освојио титулу првака БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана