Звук лопте одјекује са Mozzart терена широм БиХ

Mozzart
Звук лопте одјекује са Mozzart терена широм БиХ

Спортски терени, које је компанија Mozzart обновила широм Босне и Херцеговине, главно су мјесто окупљања љубитеља кошарке, али и осталих спортова. Свакодневно са игралишта у Бањој Луци, Јабланици, Бијељини, Мостару, Добоју и Билећи одјекује звук лопте. Посебно су посјећени током љета када се ту састају спортисти и рекреативци на тренинзима, али и бројним турнирима и такмичењима.

Управо ових дана на терену у Јабланици,   уз спонзорство компаније Mozzart, одржава се други Кошаркашки камп Мирза Телетовић МТ3, а игралиште је њему у част регионални лидер у приређивању игара на срећу отворио прошле године. Одмах потом одржан је први Кошаркашки камп чувеног НБА аса, а од тада је овај Mozzart терен омиљено мјесто окупљања спортиста свих генерација из Јабланице и околине.

 

Иначе, први Mozzart терен у нашој држави, обновљен је 2018. године у Добоју, родном граду Огњена Кузмића. Од тада је постао полигон за игру и тренинге бројних локалних клубова и рекреативаца.

Исте године у Бањој Луци, прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ и рукометаш Ратко Николић свечано су отворили мултифункционалну „Mozzart арену" у Парку „Младен Стојановић". Од тог дана, ово игралиште је мјесто које воле како професионални спортисти, тако и рекреативци.

 

То су примјетили и у компанији Mozzart, па су прошле године додатно уложили у санацију подлоге и кошева, а ова спортска арена је поново засијала пуним сјајем на радост свих рекреативаца и спортиста из Бање Луке и околине.

Љубитељи кошарке из Бање Луке, осим на овом, радо се окупљају и на терену који је компанија Mozzart обновила у част легендарне Слађане Голић. Са игралишта у насељу Борик свакодневно одјекује звук лопте, а неки нови клинци вриједно тренирају како би пошли стопама чувене југословенске кошаркашице.

Добро се памти и спектакл у Билећи, гдје је Тијана Бошковић отворила реновиран мултифункционални терен. Игралиште, које од тог дана носи име најбоље српске одбојкашице, свакодневно посјећују спортисти свих генерација, а посебно је посјећено љети када је омиљена оаза за игру бројним Билећанима.

 

У игри под обручима на обновљеном Mozzart терену од прошле године уживају у спортисти Бијељине. Њима у част, регионални лидер у приређивању игара на срећу обновио је терен из 1963. године који је користио КК Радник. Сада чланови овог и бројних локалних клубова постижу кошеве на модерно опремљеном терену.

Љубитељи кошарке, али и сви грађани Мостара, прошле године су добили ново мјесто за спорт, рекреацију и дружење. Компанија Mozzart обновила је кошаркашки терен у Парку Тримуша и поклонила га свим становницима града на југу наше земље.

Сада је, осим професионалаца из ХКК Зрињски, у овој прелијепој оази зеленила свакодневно могуће видјети бројне младе кошаркаше који на новом Mozzart терену брусе своје вјештине под обручима.

Свако отварање терена обиљежила је и хуманитарна акција, а приходи од шутирања „хуманитарних тројки" били су уручени као подршка у раду локалним удружењима.

А најбољи доказ дугорочне подршке компаније Mozzart бројним градовима, управо су ови терени који остају генерацијама које долазе. Чињеница да су свакодневно мјесто окупљања бројних спортиста, свједочи да је спортско-хуманитарна мисија компаније Mozzart испунила свој циљ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана