Звезда побиједила и испала из даљег такмичења у Лиги Европе

ГС
Звезда побиједила и испала из даљег такмичења у Лиги Европе

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде су елиминисани из даљег такмичења у Лиги Европе.

Српски тим је ремизирао на домаћем терену против Ренџерса (1:1), али је у укупном резултату шкотски тим био бољи након убjедљиве побjеде у Глазгову (1:4).

Нису изабраници Дејана Станковића имали старт каквом су се надали. 

Ренџерс је био офанзивнији, стварао шансе, а можда и сачувао мрежу на рачун себичности колумбијског нападача Алфреда Морелоса.

Све се промијенило само неколико минута касније. Звезда се тргнула из летаргичног почетка и почела да пријети понајвише по лијевој страни. Послије једног продора Катаија изборен је корнер који је извео Гелор Канга.

Играо се 10. минут када је Габонац упутио центаршут, а дефанзивци Ренџерса су дозволили да лопта одскочи у шеснаестерцу. Покупио ју је Мирко Иванић и волеј ударцем је смјестио иза леђа Алана Мекгрегора.

Од тог тренутка темпо утакмице добија на додатном нивоу интезитета, који је и поред тога био изразито висок. Само два минута касније је Иванић имао прилику да дуплира предност, али је његов ударац маестрално једном руком одбранио Алан Мекгрегор, тиме најавивши да ће баш 40-годишњи голман бити највећи проблем за Звезду.

Прописно су се испромашивали фудбалери црвено-бијелог тима, а нарочито се истакао онај Милана Павкова када је остао сам пред голманом противничке екипе, али се обрукао траљавим шутем који је завршио поред стативе. Срећом по њега, судија је накнадно подигао заставицу што не умањује промашај горостасног нападача.

Комбиновали су у наставку Катаи и Охи, али без крајњег резултата. На другој страни је Морелос задржан далеко од гола уз један опаснији ударац

Да је био најбољи играч у првих 45. минута Мекгрегор је показао још једном пред сам крај првог полувремена када је направио параду, одбранивши покушај Кристијана Пичинија са ивице шеснаестерца. Стога се на паузу отишло са минималном предношћу, чиме су могли да буду задовољни гостујући играчи уколико упоредимо приказано на терену.

Како је стала у првом, Звезда је наставила у другом. Већ у прва четири минута су црвено-бијели тражили пенал, Канга је уз мало среће могао да постигне гол директно из корнера, а напослетку су се заједничким снагама обрукали Охи и Павков.

Требало је да двојица нападача буду кључна промјена у Станковићевом саставу, а били су све сем тога. Тако се у 49. минуту норвешки нападач изборио за лопту против бека Ренџерса. Могао је да шутира, можда би и било боље да упути ударац. Умјесто тога је упутио пас Павкову који се „укопао” ухваћен у међукораку пред празним голом.

Имао је Охи још једну прилику када је био усамљен у шеснаестерцу, али преслабо захватио лопту из волеј ударца. Казна за промашаје је убрзо дошла. Глен Камара је петом на средини терена проиграо брзоногог Рајана Кента притом избацивши Страхињу Ераковића. Кристијано Пичини је остао сам са Енглезом у спринту ка голу Борјана, да би се убрзо ухватио за задњу ложу.

Није могао да испрати Кента ког је преузео Александар Драговић. Стиче се утисак да је прекасно ушао у блок аустријски репрезентативац, а управо је њега лопта закачила и завршила у голу Звезде.

Тада је практично одсвиран крај утакмице, али Звезда није престала са нападима и стварањем шанси. Међутим, узалуд је било. Стекао се утисак да су појединци у дресу српског клуба уплашени да шутну, а тако је било у 70. минуту када је лопта стигла до Катаија. Финтирао је противничког дефанзивца на ивици противничког петерца и када је требало да шутира ушао у непотребан, додатни дриблинг након ког је у потпуности изгубио простор за ударац.

До краја је румунски судија Иштван Ковач досудио оправдан једанаестерац за Звезду након што је Камара нагазио Гајића. Прецизан у 93. минуту је био Бен, али је било прекасно за нешто више од тог гола. Ипак, њиме се стигло до побједе која ће бити важна за додатни пораст коефицијента српског клупског фудбала на УЕФА листи.

Звезда се након елиминације из Лиге Европе окреће борби за титулу у домаћем шампионату где их у наредном колу очекује сусрет са Колубаром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана