Звезда против Трабзона за продужетак европских снова

Приредио: Дејан Кондић
Звезда против Трабзона за продужетак европских снова

БЕОГРАД - Српски шампион је пребијен уза зид, налази се између двије крајности. Резултатског неуспјеха у Европи са једне, односно шансе да у Кнежевини Монако наредног четвртка одигра “финале” групне фазе Лиге Европе и можда поново презими као првопласирана екипа у групи.

За ову другу опцију потребно је “само” побиједити Трабзон вечерас од 21 час. Турци су на обали Црног мора били много бољи ривал, била је то вјероватно најслабија Звездина европска утакмица у новијој ери. Али знао је најбољи српски тим да прави преокрете и буде на граници максимума када то нико не очекује. Тренер “црвено-бијелих” Милош Милојевић јасно поручује да је побједа циљ.

- Желимо победу. У свим европским мечевима смо били равноправан ривал, одлучивали су детаљи. Некада сам преоштар и на тој утакмици са Трабзоном смо били конкурентни. Они су дали четири гола Монаку. Али сада је све то небитно. Очекујем велику подршку са трибина, добру игру, подршку момцима - рекао је Милојевић.

Звезда би побједом стигла до шест бодова и можда би јој одговарало да Монако оправда улогу фаворита у Будимпешти.

- Нећу да калкулишем, гледаћемо само нас. Наш план је да добијем Трабзон и да у посљедњем колу рјешавамо судбину. То је од почетка био план. Нисмо кукали када смо добили групу. Циљ нам је био да се све одлучује у посљедњих 90 минута. Постоји шанса да се то деси - оптимистично је нагласио Милојевић.

Имаће о чему да размишља шеф струке “црвено-бијелих. Посебно како да попуни празнину на позицији задњег везног. Повријеђен је Секу Саного, а Срђан Мијаиловић нема право играња.

- Не постоји проблем, постоје само солуције и играчи у које верујемо. Ако бисте ме питали да ли бих волео да на том месту имам Нголо Кантеа, мој одговор би био позитиван. Прикључио нам се Квинси Кангва, има ту још солуција. Можда и одигра неко ко до сада није добио шансу па велика утакмица створи великог играча - истакао је Милојевић.

Авџијев јубилеј

Тренер Трабзона Абдулах Авџи обиљежиће посебан вечерас на стадиону “Рајко Митић”, пошто ће 100. пут сједити на клупи турског шампиона. На досадашњих 99 утакмица на клупи првака Турске Авџи је забиљежио 55 побједа уз 30 ремија и само 14 пораза. Ипак, међу свим тим тријумфима на клупи популарне “Олује Црног мора” нема ниједне на европским гостовањима. Нека тако остане и вечерас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана