Звезда почела припреме: Циљеви су увијек највиши, чекају се појачања за Лигу шампиона

GS
Звезда почела припреме: Циљеви су увијек највиши, чекају се појачања за Лигу шампиона

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић данас је извршио прозивку којом су почеле припреме за наредну сезону.

Циљеви актуелног шампиона Србије су увијек највиши, па ће тако бити и у предстојећем периоду, а очекује се пласман у Лигу шампиона.

– Циљеви су јасни и највиши могући, притисак је исти, као и увијек у Звезди. Архивирали смо дуплу круну, почиње ново поглавље и знамо шта нам је чинити. Не бих волио да се понавља ситуација од прошле године. Видим да руководство жели да изборимо Лигу шампиона, даћемо све од себе за то и видећемо докле ћемо стићи – рекао је Станковић.

Сезона Суперлиге Србије биће “пакленија” јер првак добија директно место у Лиги шампиона од сезоне 2023/2024.

– Историјска сезона за наш фудбал. Први пут да титула вреди много милиона, не знам колико. Не видим већи мотив од тога и пласмана у Лигу шампиона. Желимо да будемо прави у сваком моменту. Имамо одличан тим, сигурно да би свјежа крв добро дошла. Имамо играче који су изнијели терет и нису посустали. Прелазни рок је жива ствар, идемо са 20 играча и четири голмана на припреме, прикључили смо и младе играче – рекао је Станковић, који се посебно осврнуо на Милана Гајића.

Гајићу је истекао уговор и то је питање за управу. Да ли ће продужити или не, не знам. Показао је озбиљан квалитет, имао је феноменалну сезону. Ипак, руке су ми везане и не знам шта ће бити – додао је Станковић, нагласивши да ће се екипи ускоро прикључити Филипо Фалко

Спортски директор Митар Мркела је открио да очекује једно појачање током наредне седмице.

– Циљ овог прелазног рока је да подмладимо и убрзамо екипу. Већ смо довели младог играча какав је Кангва, а мислим да смо близу још једног појачања. У току сљедеће недјеље смо близу да промовишемо једног играча – почео је Мркела.

Потом је причао о Гајићу, Фалку, Гобељићу и њиховим статусима.

– Прича око Гајића је завршена, понудили смо му нови уговор, али пронашао је клуб у иностранству. Жао ми је што Гајић иде, моје је дијете из ОФК Београда и бивши првак свијета са омладинцима Звезде. Негдје сам прочитао да смо зато понудили Гобељићу уговор, али није тачно. У исто вријеме смо обојици нудили уговоре. Марко је потписао уговор на још двије године. Нећемо да силимо десног бека, ако се укаже шанса нећемо је испустити, али сада тренутно није приоритет – рекао је Мркела и посебно се осврнуо на Филипа Фалка.

– Фалко ће остати у Италији још неко вријеме. Затражио је дужи одмор и да пронађе клуб у Италији. Мисли да ће оданде лакше урадити, него да буде у првом дијелу припрема – закључио је Мркела.

Генерални директор Звездан Терзић је такође истакао да су очекивања велика.

– Очекивања јавности су све већа, што је и нормално, генеришемо озбиљне приходе из УЕФА такмичења и то је озбиљан капитал. Звезда објективно не може да има финансијске проблеме. Нагласио сам играчима да не смемо да Партизану дајемо пет или седам бодова форе, да просипамо их као против Радника. Нема сумње да смо фаворити и ове сезоне – почео је Терзић и најавио појачање на позицији десног крила.

Десно крило би требало да се заврши у наредној недељи – остао је “закопчан” Терзи

Причао је о Гајићу и Саногу.

– Гајић је сјајно играо, али му је предочено да ће бити резервна опција иза Пичинија. Станковић рачуна на Италијана озбиљно. Саного има уговор до децембра, нема разлога да се не рачуна на њега. Има 33 године, размишљали смо да му понудимо нови уговор, али морамо да мислимо и на будућност и да подмладимо екипу.

Једна од жеља је Едмунд Адо из Шерифа.

– Адо? Јесмо заинтересовани за њега, али не само њега. Размишљамо да ли можемо боље решење да нађемо за мање пара. Ми смо ти који одлучујемо. Спремни смо да инвестирамо, Звезда мора да направи искорак у квалитету и није нам жао да инвестирамо озбиљан новац. Можда је два милиона паметније инвестирати у нападача. Велики посао смо направили са Кангвом и десним крилом. Осим њих довешћемо још двојицу.

Одласци су увек могући, али је на њих Терзић ставио вето.

– Не занимају нас одласци, јун је мјесец. Неозбиљно је да причамо о пуштању играча, шта нам значи да добијемо три или пет милиона за Иванића или Катаија? Тако смо и свима рекли за Ераковића, не може да иде у овом тренутку – завршио је Терзић, пренио је Спортал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана