Звезда одбраном плаши Брагу

Г.С.
Звезда одбраном плаши Брагу

БЕОГРАД - Црвена звезда је послије тријумфа над Лудогорецом у петом колу обезбиједила прољеће на међународној сцени, а послије вечерашње утакмице против Браге на стадиону “Мунисипал (почетак у 21 час) биће познато да ли ће такмичење наставити у осмини финала Лиге Европе, баражу за осмину финала овог такмичења или у разигравању за осмину финала Лиге конференције.

Јасно је да Београђани судбину држе у својим рукама, али и да меч на сјеверу Португалије играју против објективно најјачег тима у групи. Могу да се уздају и у Лудогорец и жељу бугарског тима да се на достојан начин опрости од такмичења. Међутим, много тога је на страни Браге, која је изгледала веома добро у посљедњим првенственим мечевима против Визеле и Есторила. Давили су ривале, брзом размјеном пасова направили двоцифрен број шанси, лако давали голове.

Међутим, далеко од тога да играчи Црвене звезде треба да подигну руке у знак предаје и ослушкују вести из Разграда. Имаће додатни мотив “црвено-бијели” у виду потенцијалне високе финансијске зараде и добијања УЕФА коефицијента. Пласман у осмину финала Лиге Европе са првог мјеста био би еквивалентан уласку у Лигу шампиона, представљао би велики подстрек за Дејана Станковића и екипу уочи наставка сезоне. Оно што сигурно храбри навијаче “црвено-бијелих” је серија од шест узастопних побједа, али и чињеница да голмани нису матирани 442 минута. Посљедњи пут су примили гол 21. новембра у Лучанима, када је мрежу Зорана Поповића погодио Милан Бојовић у раној фази меча. Послије тога падали су Лудогорец (1:0), Спартак (3:0), Вождовац (1:0) и Напредак (2:0). Зато нема сумње да ће “црвено-бијели” густом формацијом и појачаном одбраном са тројицом штопера покушати да одоле Браги и дођу до капиталног бода, а слична тактика била је у Разграду и Хернингу, гдје су освојена четири бода.

- Све је у нашим рукама. Утакмица против Браге је круна првог дела сезоне. Напорно смо радили током досадашњег дела такмичења да бисмо били у овој позицији, а сада је време да у Португалију одемо по заслужен пролаз у наредну фазу. Много нам значи што не зависимо од других екипа, али је јасно да у утакмицу од првог минута морамо ући концентрисано. Ради се о озбиљној екипи, показали су то безброј пута ове сезоне, али смо ми у бољој позицији. Даћемо све од себе да притисак који они имају претворимо у нашу предност и обезбедимо осмину финала Лиге Европе - нагласио је фудбалер Београђана Марко Гобељић.

Три сценарија

Црвена звезда пред посљедње коло има 10 бодова и налази се на првом мјесту, Брага има девет, док је Мидтјиланд на осам бодова. Из свих калкулација испао је бугарски Лудогорец са једним бодом, а пред меч на “Мунисипалу” постоје три сценарија. Београђани ће бити први ако побиједе Брагу, али и у случају ремија, под условом да Мидтјиланд не побиједи Лудогорец. Изабраници Дејана Станковића биће други у случају ремија са Португалцима, а Мидтјиланд побиједи Лудогорец, као и у варијанти да изгубе од Браге, а Данци не савладају Бугаре. Звезда ће бити трећа у случају вечерашњег пораза и побједе Мидтјиланда над Лудогорецом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана