Звезда и Партизан спуштају завјесу на драматично финале АБА лиге

Приредио: Дејан Марић
Звезда и Партизан спуштају завјесу на драматично финале АБА лиге

БЕОГРАД - Хоће ли Црвена звезда устати из нокдауна претрпљеног у четвртом мечу финала АБА лиге? Је ли Партизан потрошио превише муниције у сјајној представи у којој је највећег ривала декласирао са 28 разлике? Да ли ћемо након мајсторице причати само о кошарци или о новом навијачком кошмару?

 Ово су три основна питања која се постављају пред вечерашњу пету, одлучујућу утакмицу финала АБА лиге која почиње у 20 часова.

Најљући противници стигли су до краја пута. Пред њима је завршних 40 минута великог боја у којем ће оставити задњи атом снаге за побједу која отвара врата раја - доноси титулу, превласт и визу за Евролигу.

Звезда ће у финалу финала имати предност домаћег терена, с тим да ће капацитет “Пионира” бити донекле смањен због испада навијача након друге утакмице. Партизан је, с друге стране, у налету и блиставо издање у дуелу број четири ће, без сумње, дати крила “црно-бијелима”.

Ако се узме у обзир податак да су два тима ове сезоне одиграла седам дуела и да су “црвено-бијели” добили четири, јасно је да би ситнице могле одлучити побједника вјечитог дербија.

- Читаве сезоне смо апострофирали, ја највише, значај да крај регуларног дијела завршимо на првом мјесту због потенцијалног петог меча и играња пред домаћом публиком. Извукли смо поуке из претходне утакмице с циљем да добијемо наредну - био је децидан Дејан Радоњић, уз позив навијачима да буду гласни и коректни.

Његов колега са ривалске клупе Жељко Обрадовић честитао је својој чети што је стигла до завршне битке.

- Заслужили смо да се вратимо у серију и да имамо прилику да играмо одлучујући меч. Волео бих да екипа има исти морал, жељу и пожртвовање као што смо имали практично од другог дуела серије. Очекујем заиста занимљиву утакмицу и нека победи бољи - закључио је Жоц.

Вјетар у леђа

Након што су кошаркаши Црвене звезде доживјели тежак пораз у четвртој финалној бици, најватренији навијачи су се спонтано окупили испред хале “Александар Николић”. Уз пјесму и бакљаду упутили су подршку играчима и дали им вјетар у леђа пред завршни бој.

- Нико Звездо нема то што имаш ти! Хвала свима који су дошли да пруже подршку нашим кошаркашима пред јако битну утакмицу. Видимо се у понедељак - поручили су из клуба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана