Звезда декласирала Радник и побjегла седам бодова Партизану

Танјуг
Звезда декласирала Радник и побjегла седам бодова Партизану

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде савладали су синоћ убjедљиво Радник из Сурдулице са 6:0 (1:0) у четвртом колу Суперлиге и стекли седам бодова предности у односу на вjечитог ривала Партизан.

Екипа тренера Дејана Станковића послиј четири одиграна кола има максималан учинак и 12 освојених бодова, док су црно-бијели после  пораза у Новом Пазару (1:0) остали на пет бодова.

Црвено-беили су се тријумфом на стадиону "Рајко Митић" осветили екипи Радника, која им је прошле сезоне нанијела једини пораз у шампионату и откинула пет бодова.

Актуелни шампион Србије повео је у 12. минуту поготком Мирка Иванића послије сјајне асистенције петом повратника у напад Црвене звезде Александра Пешића.

На 2:0 повисио је Кингс Кангва у 64. минуту, можда и најљепшим голом у досадашњем току Суперлиге. Трећи гол постигао је у 71. минуту Александар Катаи, који је претходно два пута погађао оквир гола гостију.

Четврти гол на мечу био је дело Милана Павкова у 76. минуту, а нападач Звезде већ има пет голова у шампионату ове сезоне на свом конту.

Да на Маракани "пукне петарда" постарао се Гелор Канга у 83. минуту из пенала, а два минута касније коначних 6:0 поставио је Осман Букари.

Меч на највећем српском стадиону каснио је 13 минута због нестанка електричне енергије, који се десио двадесетак минута пре предвиђеног термина за почетак утакмице.

Фудбалери Црвене звезде убједљивом побједом најавили су да су у добром ритму уочи европске премијере и дуела против Пјуника из Јеревана у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, који ће се одиграти у сриједу, 3. августа (20.45) на стадиону "Рајко Митић".

Послије четири одиграна кола у шампионату Србије црвено-бијели имају импозантну гол-разлику 17:1.

У оквиру 4. кола Суперлиге сутра се састају: Раднички (К) - Војводина (17.30), Напредак - Јавор (21.00) и Спартак - Вождовац (21.00), док су у недељу на програму мечеви Раднички (Н) - ТСЦ (18.55), Колубара - Младост (Л) (21.00) и Младост ГАТ - Чукарички (21.00).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана