Звезда боља од Ефеса

ГС
Foto: И. Веселинов

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су састав Анадолу Ефеса са 93:85, у посљедњем колу Евролиге.

Ефес је кренуо импресивним шутем из игре, неки би рекли нереалним, па је за само четири минута постигао 18 поена, а за непуних седам чак 27.

То је гостима у првој дионици било довољно да у једном моменту стекне двоцифрену предност (27:16), а после уводних 10 минута је било 29:21.

Чим је стао њихов шут, односно, када је Звезда појачала агресивност у одбрани, дошло је до смањења разлике, а врло брзо и до изједначења.

Поенима уз фаул Николе Ивановића Звезда је чак повела са 37:36, а на полувремену је био потпуни резултатски егал – 40:40.

Звезда је друго полувријеме отворила одлично, серијом од 6:0, а врло брзо је тројком Стефана Лазаревића кренула серија коју су наставили Никола Калинић и Огњен Добрић све до стицања +10 – 61:51.

Али, Ефес не само да се није предавао, него је експресно одговорио серијом од 8:0, а онда и новом серијом од 6:0, те преокретом почетком четврте деонице.

Звезда је узвратила и ушло се у резултатску клацкалицу која је потрајала до самог краја.

А онда је потез утакмице извео Никола Калинић, фантастично истрчаном контром и закуцавањем уз ударац у главу од стране Моермана.

Потом је Калинић одузео лопту за касније полагање Волтерса и одлазак Звезде на кључних +5 на мање од минут пре краја, преноаси Б92.

Касније је имао среће да постигне кош у последњој секунди за коначних и максималних на овом мечу +8 – 93:85.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана