Зверев: Новак је ГОАТ, то говоре чињенице

Nezavisne
Foto: Tanjug

Александер Зверев, олимпијски шампион у тенису, сматра да ће Новак Ђоковић добити трку за најбољег у историји.

У интервјуу за њемачко издање Тенис магазина, тенисер из Хамбурга је причао отворено на многе теме, а Новак је свакако био једна од главних.

Нијемац је побиједио Новака љетос у Токију у полуфиналу и спријечио га да дође до сна, финала и евентуално олимпијског злата.

Ипак, када је у питању трка за титулу ГОАТ, Зверев је ту поприлично јасан.

"Знам са су многи љубитељи тениса више за Роџера и Рафу, али не можете да спорите статистику. Новак је са њима двојицом освојио највише слемова. Највише је недјеља на првом мјесту, највише је пута био број један на крају године, има највећи број мастерс титула и још много тога", подсјећа Зверев.

Он је одбацио идеју да би Швајцарац и Шпанац требало да буду испред Новака јер су раније започели ривалство и акумулирали већи број навијача.

"Не можете увијек ићи против бројева и рећи да су Роџер и Рафа бољи јер смо сви њихови навијачи још из раних дана. Понекад морате да ствари гледате статистички, а Новаков рекорд је чињеница", јасан је њемачки тенисер.

Такође је најавио могућнест да поднесе тужбу против људи из Русије који га оптужују за насиље.

"Што се тиче истраге АТП, сигуран сам да ће све ускоро бити ријешено. Такође предузимамо правне акције у Русији против људи који су ме оптуживали за насиље. Истина увијек изађе на видјело. Све што вам се дешава у животу ван терена, примијетиће се и на терену. Мислим да сам ове године имао више мира. Окружио сам се правим људима, врло су позитивни", закључио је Зверев.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана