Зверев не иде на Ју-Ес Опен

ГС
Foto: Танјуг/АП

Александар Саша Зверев, њемачки тенисер, највјероватније неће наступати на Ју-Ес Опену јер се и даље није у потпуности опоравио од повреде зглоба, тврди њемачки „Билд“.

Када се гласан урлик Саше Зверева проломио стадионом „Филип Шатрије“ у полуфиналу Ролан Гароса против Рафаела Надала јасно је било одмах да Нијемца дуже вријеме неће бити на терену.

Незгодан пад довео је до неколико покиданих лигамената због којих су Нијемца у колицима одвели са терена на који се још увијек није вратио.

Надао се Зверев и упорно слао оптимистичне поруке навијачима да ће бити спреман за Ју-Ес Опен и да ће успјети да се врати, међутим то очигледно још увек није случај.

Њемачки „Билд“ има информацију да ће Саша објавити да отказује учешће на посљедњем Гренд слему у години јер упркос томе што тренира не може да игра у пуној снази.

Нијемац се надао да би пред Ју-Ес Опен могао да одигра неки припремни турнир, али с обзиром да није био спреман ни на то јасно је да му је потребно још времена за опоравак.

Иако му сигурно тешко пада што ће одложити пут у Америку, Зверев ће имати додатно времена да тренира за Дејвис куп за који је потврдио учешће.

Дејвис куп одржава се од 13. до 18 септембра, а репрезентација Њемачке групну фазу играће у Хамбургу против селекција Француске, Белгије и Аустралије, преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана