Званично: Србија са два тима у квалификацијама за Лигу шампиона

ГС
Званично: Србија са два тима у квалификацијама за Лигу шампиона

БЕОГРАД - Србија ће задржати 11. позицију на УЕФА листи али ипак неће имати директног представника у Лиги шампиона и у сезони 2024-25. година.

Разлог је чињеница да ће мјесто у групној фази добити најбољи тим у ранијим сезонама а то је према тренутним резултатима загребачки Динамо.

Фјорентина је урадила велику ствар избацивши Сиваспор, што је донијело да Турска не може да престигне Србију која ће имати два тима у квалификацијама за Лигу шампиона.

Шампион ће кренути из плеј-офа за Лигу шампиона што значи да ће у најгорем сценарију у групну фазу Лиге Европе.

Вицешампион ће у друго коло квалификација за Лигу шампиона што значи да он неће имати гарантовану групу у било ком такмичењу, већ ће морати да прескочи барем једно коло у било којим квалификацијама. А у другом колу квалификација за Лигу шампиона сачекаће га другопласирани тимови из Аустрије, Турске, Швајцарске, Украјине и Чешке.

Побједник Купа или трећи на табели ићи ће у плеј-оф Лиге Европе што значи да ће имати гарантовану барем групну фазу Лиге конференције .

Новина у односу на ову сезону је што ће и трећи или четврти на табели – у зависности од освајача Купа – у квалификације за Лигу Европе, а не Лигу конференције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана