Званично: Петев је бивши, Хаџибегић нови селектор БиХ

NN
Foto: SportSport

САРАЈЕВО - Оно што се спекулисало посљедњих десетак дана данас је добило званичну потврду. Фарук Хаџибегић нови је селектор фудбалске репрезентације БиХ, одлучио је Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ на данашњој сједници.

Шездесетпетогодишњи фудбалски стручњак из Сарајева на клупи бх. тима наслиједио је Ивајла Петева, којем је уговор истекао прије неколико дана, а који му бх. фудбалска влада није понудила продужење. Петев је на клупу бх. репрезентације стигао у јануару 2021. године, а у 20 утакмица је уписао шест побједа, те по седам ремија и пораза уз гол-разлику 19:24. Иза себе има неуспјешније квалификације за Свјетско првенство, док је утисак поправио у Лиги нација, гдје су бх. фудбалери успјели да се врате у елитну А дивизију.

Легендарни фудбалер Сарајева који је био присутан на данашњој сједници, те некадашњи тренер бројних европских клубова међу којима су Бетис и Сошо, које је увео у виши ранг такмичења већ је једном био селектор “змајева”. Истина тада се није дуго задржао. Хаџибегић је водио селекцију БиХ само седам мечева давне 1999. године и за то вријеме убиљежио двије побједе, три ремија и два пораза. Посљедњи ангажман имао је у алжирском Алџирсу, прије којег је предводио репрезентацију Црне Горе коју је увео у Лигу Б нација, а с којом се растао крајем 2020. године.

Хаџибегић је као играч са Сарајевом освојио шампионску титулу у Југославији 1985. године, а играо је још за Реал Бетис, Сошо и Тулуз. За некадашњу репрезентацију Југославије је одиграо 61 утакмицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана