ЖРК Борац у борби за јесењу титулу, слиједи дерби против Хаџића

Д.Д.
ЖРК Борац у борби за јесењу титулу, слиједи дерби против Хаџића

БАЊАЛУКА – Пред рукометашицама Борца је дерби меч који ће умногоме да одреди питање јесењег шампиона у првенству БиХ.  Бањалучанке на свом паркету у недјељу дочекују Хаџиће.

Ове двије екипе су у прошлом периоду водиле велике „битке“ на терену, а било је и неспоразума, те ружних ријечи појединих људи из Хаџића.

Директор ЖРК Борац Дарко Савић истиче да ће бањалучки клуб урадити све да дерби прође у спортском духу.

-Екипа је одлично почела сезону, након четири меча су на максималном учинку и ова утакмица ће умногоме да одреди даљи ток првенства. Наш ривал је доживио пораз од Криваје, али има квалитетан тим. Довели су двије играчице из Црне Горе ту су Анђела Стојановић и Лејла Бошњак. Оно што ме радује поред добрих резултата је и одлична атмосфера међу рукометашицама јер је то основ да наставимо са оваквим партијама. Очекујемо већу подршку свих љубитеља спорта. Овог викенда нема утакмица фудбала, па се надамо да ће и Лешинари бити уз нас, а имамо најаву доласка наших пријатеља из других клубова. У прошлсоти смо имали неспоразе са Хаџићима. Ми ћемо да будемо добри домаћини и интересује нас само спорт. Нећемо се враћати на вријеђање појединих људи с трибина – рекао је Дарко Савић, директор клуба.

Играчице једва чекају дерби и позивају навијаче да им помогну у веома значајном дуелу.

-Ова утакмица има велики значај за даљи ток превенства, добро смо се спремили за ривала, знамо њихове предности и мане и покушаћемо да уз подршку наших навијача наставимо одличан низ резултата. Атмосферу са тренинга ћемо настојати да пренесемо на паркет и онда резултат неће изостати- рекла је капитен Хелена Ћурић.

Исидора Кршић вјерује у добру партију.

-Одлично смо почели сезону, имамо четири побједе и желимо да наставимо серију. Покушали смо у претходном периоду да исправимо наше грешке, јер нас очекује квалитетан ривал у борби за сами врх. Позивам навијаче да нас подрже а ми ћемо да им се одужимо добром партијом и надам се побједом – рекал је Кршићева.

Дуел Борац – Хаџићи игра се у недјељу у 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана