ЖРК Борац по титулу иде са домаћим снагама

Дејан Кондић
ЖРК Борац по титулу иде са домаћим снагама

БАЊАЛУКА - Рукометашице Борца скоро мјесец дана спремају се за изазове које им доноси предстојећа сезона. Одмах на старту чека их испит који ће им бити најтежи, финале Свесрпског купа против Црвене звезде.

Некако у сјени дешавања у вези са мушком секцијом дјевојке под вођством новог кормилара, старог тренерског вука Неџада Машића, прегрмиле су најтежи дио припрема и већ су одиграле једну контролну утакмицу против Крајине у Цазину, у којој су славиле са 39:23. Екипа је у односу на прошлу сезону слабија за Јовану Новаковић и Дуњу Јуркас, али је јача за своје дјевојчице из Борца 2, Ању Бајић, Тамару Пејић, Сару Павковић и Кристину Девић.

- Претходних неколико седмица нисмо хтјели пуно да излазимо у медије, јер смо хтјели да сва пажња буде усмјерена на рукометаше. Жао нам је што се то дешава са РК Борац, јер су они врх неког леденог бријега. Е, сад, можете мислити кад је тако са њима, како је осталим мањим клубовима. Што се нас тиче, долазак Неџада Машића, тренера са ПРО лиценцом је продрмао све у клубу. Дјевојке су препорођене. Машић је показао да је мајстор за припремни период, врхунски то ради, у шта су се дјевојке могле увјерити, а сигуран сам да ће и резултати то потврдити. Јуришаћемо на титулу. У Свесрпском купу ћемо покушати да изненадимо Звезду, која је вишеструко скупља и јача екипа на папиру, али ће то морати да покаже на терену. Желимо да оне пехове који су нам се дешавли две године против Јагодине, окренемо у нашу корист и коначно то наплатимо. У прилог томе иде и чињеница да смо сачували екипу на окупу, што је велики успјех. Дакле, стабилни смо као клуб и овом приликом захвалио бих предсједнику Републике Српске Милораду Додику на помоћи, који је, као бивши спортиста, и те како имао разумијевања за наше потребе - у даху је рекао Савић за “Глас Српске”.

Бањалучанке већ предстојећег викенда играју на припремном турниру у Бихаћу. Први ривал је екипа словеначке Литије. Седам дана касније “осице” очекује још један турнир, овај пут у Цазину, гдје ће такође играти против једне словеначке екипе. Први меч у Премијер лиги, “црвено-плаве” играју 21. септембра против против Криваје у Завидовићима.

- Спремамо се за европске изазове. Већ 5. октобра играмо у Метковићу против екипе Далматинке, зна се и термин, 19 часова. Реванш је 12. октобра у “Борику” од 17 часова. Надамо се да ћемо изненадити ривала, иако долази из јаче лиге, али нема предаје - поручио је Савић.

Веселић

У Борцу су поред тренера Машића стручни штаб прве екипе појачали Сањом Веселић. Она је са клупе Борца 2 прекомандована у Машићевог првог помоћника.

- Сања је будућност клуба. Поред играчица доста улажемо у струку. Она је скоро постала ЕХФ тренер треће категорије. То је највиша тренерска категорија која се може стећи у БиХ - рекао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана