ЖРК Борац дочекује Црвену звезду у пријатељском мечу: Београђанке увертира за Европу

Дејан Кондић
ЖРК Борац дочекује Црвену звезду у пријатељском мечу: Београђанке увертира за Европу

БЕОГРАД - Женски рукометни клуб Борац комплетирао је тим. “Осице” се спремају, најприје за европске изазове против словачке Јувенте, а потом и за обавезе на домаћим фронтовима, у шампионату, те куповима Српске и БиХ. Својеврсна генералка досад урађеног биће дуел против Црвене звезде вечерас од 19 часова у “Борику”.

Борчева публика ће против “црвено-бијелих” имати прилику да види највеће појачање клуба у минулом прелазном року, голмана Дарјану Вуклиш, која се након двије године вратила међу “црвено-плаве”, те Азру Летић, пристиглу из Извиђача, односно Јовану Бабић, аквизицију из Мире, уз прво појачање Ему Мајкић. Већ предстојећег викенда “осице” путују на турнир у Доњи Вакуф, гдје ће поред Борца и домаће Слоге учествовати Извиђач и Илиџа. Такође, Бањалучанке ће 23. и 24. септембра обје утакмице ЕХФ купа против Јувенте играти у Словачкој.

- Морали смо да прихватимо да двомеч играмо на страни. Увијек сам био против тога, али ове године смо били принуђени. Они су прихватили наше финансијске услове. Они ће сносити све трошкове, а то је за клуб уштеда од неких 20.000 марака. Прва утакмица игра се у суботу, 23. септембра, у 16 часова, а друга дан касније од 11.30, након чега се враћамо у Бањалуку. Хоћу да кажем и ово, надам се да ће ускоро дворана на Лаушу бити стављена у употребу, јер је мало термина за тренинге, превасходно. И циљ је титула у новој сезони, да се зна - рекао је директор ЖРК Борац Дарко Савић.

Капитенску траку у предстојећој сезони носиће Хелена Ћурић којој ће ово бити пета година међу “осицама”.

- Част је, али исто тако и велика обавеза да стојите испред тима и захвалила бих екипи што је мени повјерила траку. Такође, надамо се доброј игри против Црвене звезде, ми ћемо се потрудити да им што боље парирамо - рекла је Ћурићева.

Тежак период је иза Лане Лончар, која се опоравила од повреде кољена.

- Иза мене је тежак период, пропустила сам скоро читаве двије сезоне. Сад сам потпуно фокусирана на нову сезону. Настојим да сваки тренинг и утакмицу искористим да се уиграм са екипом и да се вратим у ритам који ме је красио прије повреде. Надам се да ће ме ове године послужити срећа - истакла је Лончарева.

И у сљедећој сезони важан шраф у тиму биће сјајни бек Милана Раилић.

- Припреме су протекле одлично, надамо се успјешној сезони - поручила је Раилићева.

Сезонске карте

Женски и мушки рукометни клуб Борац покренули су овог љета продају заједничке сезонске карте која важи за све мечеве.

- Годишња улазница кошта 99 марака, а уз њу сваки купац добије дрес са бројем који изабере. Желимо да створимо један шири слој навијача који би редовно долазили на утакмице РК Борац и ЖРК Борац. Што се тиче брендирања, имаћемо исте дресове са различитим рекламама и на тај начин желимо свима да покажемо да смо поносни на ту сарадњу између два клуба - рекао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана