Зрињски елиминисан од Шерифа у Молдавији

ГС
Foto: Мондо

КИШИЊЕВ-Фудбалери Зрињског елиминисани су вечерас из даљњег такмичења у квалификацијама за УЕФА Лигу шампиона

Актуелни прваци М:тел Премијер лиге Босне и Херцеговине поражени су у Кишињеву у реванш утакмици првог кола квалификација од молдавског представника Шерифа минималним резултатом 0:1.

Молдавци су даље прошли након што је прва утакмица одиграна у Мостару на стадиону „Под Бијелим бријегом“ завршена без побједника резултатом 0:0.

Екипа Шерифа вечерас је до водећег гола стигла у 23. минути уз доста среће. Нако корнера Игор Савић је несрећно лопту послао у властиту мрежу.

Само минут послије „племићи“ су могли до изједначења када је Немања Билбија побјегао одбрани домаћих, али је на крају изостала боља завршница искусног капитена.

Мостарци су и у другом полувремену створили неколико добрих шанси, али ни једну нису крунисали поготком, преносе Независне.

Најбољу је и у наставку имао Немања Билбија када је у 65. минути његов ударац главом одбранио голман домаћих. Издваја се и покушај Карла Каменара десет минута касније који је завршио поред гола.

Мостарци настављају такмичење у Европи у другом колу квалификација за УЕФА Конференцијску лигу, гдје ће снаге одмјерити против пораженог из дуела Дуделанж (Луксембург) – Тирана (Албанија).

У истом такмичењу наступају и Борац, Тузла сити, те Вележ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана