Жорж Жезус се нуди да буде селектор Бразила

Танјуг
Жорж Жезус се нуди да буде селектор Бразила

САО ПАУЛО- Тренер Фенербахчеа Португала Жорж Жезус изјавио је данас да би са задовољством пристао да буде селектор бразилске фудбалске репрезентације, преносе бразилски медији.

Бразил је тренутно без селектора, пошто је Тите поднео оставку послије елиминације националног тима у четвртфиналу Свјетског првенства у Катару.

Хрватска је у четвртфиналу побиједила Бразил после бољег извођења пенала.

-Такав посао се не одбија. Ниједан тренер на свијету не би одбио Бразил. То би било нешто за велики понос - рекао је Жезус, који је током 2019. и 2020. успјешно тренирао бразилски Фламенго. Португалски тренер је преузео Фенербахче почетком јуна ове године.

-Када бих постао селектор Бразила, то би била преломна тачка у мојој каријери. Имао бих могућност да радим са најбољим фудбалерима на свијету. Бразилски играчи, као што сам више пута рекао, најбољи су на планети не само по квантитету, него и по квалитету. Сматрам да сваки селектор репрезентације Бразила може да направи два подједнако јака тима, који би били шампион и вицешампион свијета - истакао је Жезус.

 Међутим, португалски медији наводе да Жезус има мале шансе да преузме селекцију Бразила, пошто је највећи кандидат његов сународник и тренер Палмеираса Абел Фернандо Фереира.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана